Ce beneficii pot aduce codurile de bare unei afaceri mici

Ce beneficii pot aduce codurile de bare unei afaceri mici

Prima utilizare a codurilor de bare a avut loc pe 26 iulie, 1974, într-un supermarket american. Pentru o explicație simplă și interactivă a ceea ce înseamnă, de fapt, un cod de bare, urmăriți în video de mai jos:


Youtube/ Wasp Barcode Technologies

Când vă gândiți la codurile de bare, probabil vă gândiți la cumpărăturile din supermarket. Dar știți că ele pot aduce numeroase beneficii și unei afaceri mici? Ele pot fi folosite în mai multe scopuri decât să țineți evidența obiectelor de inventar și pentru a vă urmări vânzările.
Iată care sunt și alte modalități prin care codurile de bare pot îmbunătăți procesul de dezvoltare al afacerii voastre:

Servirea mai rapidă a clienților

Să treci codul de bare prin aparatul de scanat la magazinul vostru preferat este o metodă mult mai rapidă și mai exactă decât tastarea prețurilor la casa de marcat. Dar acesta nu este motivul principal pentru utilizarea codurilor de bare, ci acela că vă puteți servi clienții mai rapid dacă înlocuiți prețurile cu coduri de bare și casele de marcat cu terminale și scanere (POS).

Modificarea prețurilor

Pe produse sunt afișate codurile de bare, în loc de etichetele cu preț. Motivul este că, în cazul în care se schimbă un preț, nu va fi nevoie să schimbați etichetele pentru fiecare articol de pe raft. În schimb, prețul poate fi schimbat doar în baza de date. Și acesta nu este singurul lucru care se poate face cu acea bază de date.

Evidența inventarului

Atunci când vin produsele noi, codul de bare este citit și cantitatea de articole este adăugată la baza de date a inventarului. Mai târziu, atunci când produsul trece prin scaner, cantitatea acestui articol este imediat modificată în baza de date. Aceste opțiuni ajută magazinele să optimizeze stocurile și să evite situații de supradimensionare sau stocurile reduse. Astfel, vor putea fi maximizate vânzările și vor fi minimizate pierderile legate de gestionarea inventarului.