Ce se întâmplă dacă o afacere nu mai poate plăti chiria din cauza COVID-19

Ce se intampla daca o afacere nu mai poate plati chiria din cauza COVID-19

Companiile de dimensiuni diferite nu sunt sigure cum să găsească fondurile pentru a-și plăti chiria. Niciun proprietar nu se simte în siguranță în ceea ce îi rezervă viitorul companiei sale. Mulți au fost nevoiți să-și închidă ușile. În mod ideal, întreprinderile doresc un răspuns și o asigurare directe. Vor să știe exact cum să plătească chiria în timpul coronavirusului. Dar nimic nu este clar în timpul unei pandemii; totul este haotic și nu există garanții.

Există câteva opțiuni disponibile pentru proprietarii de afaceri care vă pot ajuta să cumpărați ceva timp pentru a efectua plățile de chirie și, eventual, pentru a primi ajutor de la stat sau local, scrie business.com.

Verificați condițiile contractului de închiriere

Verificați contractul de închiriere pentru o clauză despre suspendarea chiriei în caz de urgență.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Opțiunile dvs. de plată a chiriei vor depinde de ceea ce scrie în contractul de închiriere. Nu există nicio garanție că vor fi informații pe care să le folosiți în favoarea dvs., dar nu este rău să aruncați o privire pe contract. Dacă nu găsiți o clauză de suspendare a chiriei de urgență, ați putea descoperi alte informații vitale pe care le puteți folosi în avantajul dvs. De fapt, examinați toate documentele relevante ale companiei pentru a vedea dacă puteți găsi vreo clauză sau sursă de potențială scutire financiară.

Contractele de închirieri pentru afaceri au adesea asigurări care acoperă „întreruperile de afaceri”. Cu toate acestea, de obicei, aceste politici se aplică întreprinderilor care au suferit o formă de daune fizice. Plata chiriei fără clienți în timpul pandemiei de coronavirus nu va fi ușoară. Trebuie să găsiți ajutor financiar pentru chirie sau subvenții care să acopere alte elemente. Apoi, puteți folosi acei bani pentru chirie.

Discutați cu un avocat despre drepturile chiriașilor

Înainte de a contacta administratorul proprietății, sunați mai întâi la un avocat. Avocatul dvs. vă poate oferi o mai bună înțelegere a contractului de închiriere și a drepturilor dvs. de locatar. Puneți la punct o strategie cu avocatul dvs. despre cum să negociați cu proprietarul. Întrebați dacă există programe la care avocatul dvs. știe că afacerea dvs. poate solicita.

Dacă în prezent nu aveți un avocat, contactați o organizație locală pentru drepturile chiriașilor. Aflați dacă pot oferi sfaturi juridice gratuite despre ce trebuie făcut dacă nu puteți efectua plăți de chirie în timpul unei crize. Există, de asemenea, servicii juridice care pot oferi consultări gratuite cu proprietarii de afaceri din zona dvs. Unele alte resurse de verificat sunt organizațiile nonprofit și firmele de avocatură care efectuează cazuri pro bono.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

După ce găsiți și vă întâlniți cu un avocat, contactați proprietarul companiei dvs.

Vorbiți cu proprietarul

Dacă nu există o acoperire de urgență în contractul dvs. de chiriaș, utilizați planul de negociere realizat de dvs. și de avocatul dvs. Discutați cu proprietarul dvs. despre dificultățile financiare ale companiei dvs. în timpul COVID-19. Comunicați intenția dvs. pe termen lung de a dori să închiriați spațiul. Încercați să elaborați un plan temporar de plată a chiriei, astfel încât să puteți trece prin această criză.

Cel mai bine este să vă informați proprietarul despre situația dvs. actuală. Nu îi lăsați să afle că afacerea dvs. nu poate plăti chiria prin cecuri respinse sau plăți ratate. Aveți nevoie de încrederea lor pentru a începe un dialog despre viitoarele opțiuni de plată a chiriei.

Tendințele care vor marca marketingul B2B în anul 2021

Veniți cu un plan de plată a chiriei care vă poate acoperi afacerea până la sfârșitul distanțării sociale. Amintiți-i proprietarului că acest acord vă poate fi benefic amândurora. Compania dvs. se poate baza pe proprietarul dvs. pentru ajutor cu chiria în aceste vremuri tulburi. În schimb, ei pot conta pe dvs. pentru plăți de chirie în viitor, când vor reveni vremuri mai bune.

Sursa foto: Unsplash

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •