Cei mai bogați oameni din lume se așteaptă la o recesiune în 2020

Cei mai bogati oameni din lume se asteapta la o recesiune in 2020

Mai mult de jumătate dintre bogătaşii lume se pregătesc pentru o recesiune, arată un sondaj al USB efectuat în rândul a 360 de familii care au câte o avere medie de 1,2 miliarde de dolari.

Citește și: Cum pot supraviețui antreprenorii următoarei recesiuni

Rezultatele au arătat că 55% dintre respondenţi se aşteaptă la o recesiune în 2020, iar pentru atenuarea riscurilor, 45% dintre acestea îşi modifică, deja, portofoliile, reprofilându-se inclusiv spre obligaţiuni şi imobiliare, în timp ce 42% îşi măresc rezervele de bani.

Citește și: Cele mai bogate 25 de familii din lume deţin controlul asupra unor active în valoare de 1.400 de miliarde de dolari

„Suntem foarte precauţi, chiar şi acum, cu situaţia pieţei, nu ne simţim foarte confortabil”, a declarat un respondent al sondajului.

Cei mai bogați oameni din lume se așteaptă la o recesiune în 2020

Intensificarea războiului comercial dintre China şi Sua au amplificat temerile companiilor pentru o recesiune, mulţi investitori şi economişti avertizând despre ce efecte ar putea produce acestea.

“Cine ştie ce se va întâmpla cu Brexit, ce se va întâmpla în UE şi ce se va întâmpla între SUA. şi China”, a declarat un alt respondent al sondajului. „Există atât de multe întrebări deschise, iar acest lucru ar putea avea un impact dramatic pe piaţă. În principiu, credem că am atins apogeul”, a completat acesta.

Citește și: Companiile trebuie să se pregătească pentru următoarea criză economică

Sursa foto: Unsplash

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •