Consiliul consultativ, o oportunitate de creștere pentru antreprenori

In Romania, abordarea unui subiect precum consiliul consultativ (Board of Advisors) nu este simpla.
Logo PKF Finconta - v11.2016

În România, abordarea unui subiect precum consiliul consultativ (Board of Advisors) nu este simplă. De la traducerea termenului din limba engleză până la conversia acestuia în practica de business. Reflexele de semantică și cultură locală de afaceri nu par să țină cu noi. Și totuși, sub impactul globalizării și răspândirii noilor modele de business, subiectul impune o necesară actualitate.

Mediul de afaceri tot mai competitiv obligă companiile să exploreze opțiuni de creștere. Pe scurt, acestea pot fi de două feluri:

1. urgent-operaționale ca acțiuni sau

2. strategic-orientate ca decizii.

Din această a doua categorie face parte și consiliul consultativ. Rolul acestuia este să ghideze, să consilieze și să sfătuiască directorul general / CEO-ul și echipa de management cu privire la direcția de dezvoltare a companiei.

Spre deosebite de binecunoscută ședință formală a consiliului de administrație, format din directorii departamentelor, în cazul consiliului consultativ rolul este unul informal, iar în componența sa intră oameni cu senioritate și experiență în diferite arii.

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •