Papa Francisc – O lume căreia nu îi pasă nici de tineri, nici de bătrâni, nu are niciun viitor

Papa Francisc - O lume căreia nu îi pasă nici de tineri, nici de bătrâni, nu are niciun viitor

„Trăim într-un sistem internațional injust în care Regele Ban se află în prim-plan”, este declarația făcută de Papa Francisc într-un interviu acordat în exclusivitate în țara sa natală, Argentina, potrivit Business Insider.

pope francisc

În cadrul interviului dat postului de televiziune TN TV, Papa Francisc a vorbit și despre șomajul în rândul tinerilor, dar și despre problema celor mai în vârstă care ajung să fie neglijați și dați la o parte de pe piața muncii.

„Vorbim despre o cultură care aruncă imediat totul după folosire și care i-a înlăturat pe tineri și pe cei mai în vârstă. În unele țări europene, fără a da nume, procentul de șomaj în rândul tinerilor ajunge și la 40% sau chiar mai mult. O generație întreagă de oameni tineri nu se bucură de deminitatea pe care o aduce munca”.

Liderii europeni au subliniat în această lună că lupta pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor trebuie să devină o prioritate.

Aproape șase milioane de persoane din Uniunea Europeană cu vârste sub 25 de ani nu au un loc de muncă. Ratele șomajului ajung și la 60% în Spania sau Grecia.

În acest context, Papa Francisc și-a exprimat îngrijorarea pentru lipsa de etică în finanțe, dar și scepticismulu legat de piețele libere.

„O lume căreia nu îi pasă nici de tineri, nici de bătrâni, nu are niciun viitor. Tinerii sunt cei care duc societatea mai departe spre viitor, în timp ce oamenii în vârstă dau socetății memorie și înțelepciune”, a mai spus Papa Francisc în interviu.

Papa Francis a devenit în luna martie a acestui an primul Papă sud-american. Printre misiunile pe care și le-a asumat prin această funcție de află ajutarea celor săraci, dar și să resolve situația tulbure a băncii Vaticanului, acuzată de spălare de bani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •