Provocările ascunse din 2016 pentru bănci

Armen Dallakyan, Vice Preşedinte – Senior Analyst la Moody's Investors Service: Provocările ascunse din 2016 pentru bănci

Provocările ascunse din 2016, dar și soluțiile cele mai adecvate care răspund noilor amenințări tehnologice, cât și un semnificativ schimb de experiență între specialiști de top din domeniu sunt printre cele mai importante aspecte discutate la cea de-a 7-a ediţie a Conferinţei de Management al Riscului de Creditare în Bucureşti, care a avut loc pe 14 Iunie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Pentru al şaptelea an consecutiv, ICAP România a adus împreună unele dintre cele mai vizionare personalităţi din domeniul managementului riscului de credit din România şi de pe plan internaţional, printre care Armen Dallakyan, Vice Preşedinte – Senior Analyst la Moody’s Investors Service, care a vorbit despre perspectivele de credit pentru România şi băncile care activează pe această piaţă şi pe Anthony Scriffignano, Vice Preşedinte Senior, Chief Data Scientist la Dun&Bradstreet, care a dezbătut tema celor mai bune practici în riscul de credit şi gestionarea datelor despre companii.

Evenimentul a fost deschis de Nikitas Konstantellos, CEO al gruplui ICAP, care a sublinit importanța unei conferințe pe tema managementului riscului de creditare, o oportunitate de schimb de experiență și bune practici. Acesta i-a introdus pe participanți în atmosfera economică din România, prezentând situația actuală și perspectivele de creștere economică, stimulată, mai ales, de consum.

Armen Dallakyan, Vice Preşedinte – Senior Analyst la Moody’s Investors Service, a listat o serie de soluții pentru unii dintre actorii cheie care se confruntă cu riscul de creditare. “Băncile au nevoie să echilibreze dobânzile mici cu creșterea diversificată, în timp ce mențin costurile la niveluri reduse”, a subliniat Armen Dallakyan.

Iar Anthony Scriffignano, Vice Preşedinte Senior, Chief Data Scientist la Dun&Bradstreet, a trecut în revistă marile întrebări privind gestionarea datelor într-o lume din ce în ce mai digitalizată și în plină evoluție tehnologică. “Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, e esențial să ne raportăm diferit la ceea ce facem”, a subliniat Anthony Scriffignano, completând că specialiștii în date trebuie să țină cont de elemente de cyber securitate, volume mari de date, Internetul Lucrurilor, științele cognitive, legislație, biometria și altele.

Citește și De ce va fi de nerecunoscut bancherul de mâine

De la prima ediţie a evenimentului, la Conferinţa de Management al Riscului de Creditare au participat peste 1.300 de manageri din 800 de companii din diverse domenii de activitate, inclusiv specialişti din industria financiar bancară. De asemenea, în ediţiile de până acum au luat cuvântul peste 25 de specialişti în domeniu, iar peste 50 de manageri au contribuit la dezbaterile conferinţei.

Evenimentul a inclus şi prezentări privind gestionarea riscului susținute de către reprezentanţi ai asociaţiilor de afaceri, instituţiilor bancare, companiilor româneşti şi multinaţionale, printre care consultantul de strategie Adrian Vasilescu, Luminița Runcan, CRO Banca Transilvania, sau Radu Ciuca, business intelligence manager, TotalSoft.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •