Descoperă Transilvania, cu trenul!

Descopera Transilvania, cu trenul

Anul trecut România a fost vizitată de 12 milioane de turiști, o valoare care nu a mai fost atinsă din 1990. Este un rezultat extraordinar care ne confirmă faptul că avem o țară frumoasă, admirată de turiștii care provin în proporție de peste 80% din Uniunea Europeană.

Şi anul acesta, Transilvania Train te invită să descoperi Transilvania în perioada 22 – 26 August. Transilvania Train este primul tren turistic din România care oferă o dată pe an o experiență unică celor 150 pasageri: o aventură de legendă în inima Transilvaniei timp de 5 zile, fiecare având propria temă:  ziua 1 – meet & greet day; ziua 2 – povestea bisericilor fortificate din Transilvania; ziua 3 – povestea castelor și meșteșugurilor tradiționale; ziua 4 – bucătăria tradițională transilvăneană; ziua 5 – evenimente culturale în Sibiu.

Aventura are loc pe parcursul a 600 km (având că puncte de reper localitățile Brașov – Saschiz – Sighișoara – Mediaș – Alba Iulia – Sebeș – Sibiu – Făgăraș) incluzând vizita a peste 20 de fortificații, 15 workshop-uri tradiționale, 2 concerte unice în Biserica Evanghelică din Sebeș și în centrul istoric al Sibiului, 2 petreceri tradiționale, degustarea de vinuri locale selecte și delectarea cu legende și povești. Istoria, tradiția, cultura, gastronomia și, nu în ultimul rând, socializarea sunt câteva dintre argumentele forte ale acestei călătorii.

Proiectul Transilvania Train și-a propus să ofere turiștilor un conținut cultural de calitate, promovând valorile patrimoniale, economice și educaționale românești. Călătorii devin personajele principale într-o aventură epică prin satele, pădurile și dealurile Transilvaniei. O parte din încasări sunt redirecționate înspre restaurarea unor biserici fortificate. Acest proiect turistico-cultural este organizat alături de CFR Călători și este sprijinit de autoritățile locale transilvănene.

Descopera Transilvania, cu trenul - 2

Citește și Inspiraţie la ceas de seară, la Nocturnele de Poezie Contemporană

  •  
  •  
  •  
  •  
  •