Istoria din spatele logo-ului Android

Istoria din spatele logo-ului Android

Irina Blok. Este numele creatoarei cunoscutului logo pentru sistemul de operare Android. Puțină lume, însă, a asociat numele ei cu imaginea logo-ului. Abia în 2010, povestesc cei de la The New York Times, fiica Irinei, atunci în vârstă de 6 ani, a ținut să sublinieze că mama ei este cea care a creat roboțelul. Irina urma sa vadă cu fiica ei un film, iar inainte să înceapă proiecția, a fost difuzată o reclamă cu Android. Atunci, fetita a strigat în mijlocul sălii că mama ei a făcut roboțelul.

Irina s-a născut în Rusia și a ajuns în Statele Unite ale Americii când a împlinit 18 ani. În 15 ani de muncă în calitate de designer, Irina a avut să colaboreze cu branduri importante precum Yahoo sau Adobe. În 2007 ea avut ocazia să creeze, pentru Google, micul robot verde.

Cum a ajuns la imaginea actuală a Androidului? Ideea de bază a fost aceea de a crea un logo de tip open-source.

„Logo-ul a permis stabilirea identității pentru un nou produs și entuziasmarea tehnicienilor. Inițial, imaginea a fost creată pentru comunitatea de dezvoltatori, dar curând ea a devenit extrem de populară în rândul milioanelor de consumatori care au început să creeze zilnic versiuni proprii ale logo-ului”, explică Irina pe site-ul ei.

Pentru a crea robotul, Irina a studiat tot felul de reprezentări ale unui astfel de personaj în filmele SF, dar și printre jucării. Inspirația a venit, însă, de la pinctogramele cu reprezentările universale ale femeilor și ale bărbaților care apar la toaletele publice.

Irina a ales ca robotul să fie verde pentru a exprima ideea de prosperitate, de creștere și prospețime. Pentru că este totuși un logo open-source, Android a căpătat de-a lungul timpului tot felul de infățișări. A fost și ninja, și Hello Kitty, chiar și Superman.

În prezent, Irina este director de creație al platformei Edmodo și deține Creative Blok, o companie de design care realizează inclusiv bijuterii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •