300 de tineri absolvenți au obținut certificări internaționale în cadrul academiilor SAP din România

Cum pot invata tinerii din mediul rural sa devina antreprenori

Din 2011, de la demararea unui mare proiect de investiții al SAP în România, au urmat cursuri de specialitate și au obținut certificări în tehnologiile momentului circa 300 de tineri absolvenți, în cadrul academiilor SAP. În urma acestor programe de specializare s-a format în țara noastră cel mai important centru de consultanță SAP din Europa, aici dezvoltându-se primele proiecte ale companiei bazate pe tehnologiile Cloud și HANA.

În 2011, SAP a lansat un mare proiect de investiții în România, prin deschiderea unui centru de consultanță (Nearshore Delivery Center – NSC) cu birouri în București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Astăzi, în aceste centre lucrează 400 de angajați, care oferă servicii de consultanță și de implementare a proiectelor bazate pe soluții SAP pentru clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). De asemenea, centrul SAP din România este un pionier în domeniu, în sensul că aici au fost dezvoltate primele proiecte pentru clienții SAP din Europa privind tehnologia HANA Cloud Platform.

Citeşte şi Cum să te specializezi încă din facultate

Această echipă de specialiști s-a dezvoltat datorită Academiilor SAP – un program intern susținut de SAP, care le-a oferit tinerilor posibilitatea de a aprofunda anumite domenii și de a-și crește competențele în zone precum: consultanță pentru implementarea soluțiilor SAP pentru diverse linii de business, baza de date in-memory sau Cloud. Programul a presupus cursuri intensive care s-au finalizat cu un examen în urma căruia participanții au obținut certificări SAP recunoscute la nivel global.

Foto: stocksnap.io

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •