7 recomandări de podcast-uri din 2018 pe care să le tot asculţi

7 recomandari de podcast-uri din 2018 pe care sa le tot asculti

Având în vedere că din ce în ce mai mult timp ni-l petrecem pe drumuri, fie în mașină, metrou sau tramvai, podcast-urile sunt o investiţie plăcută a acestui timp în dezvoltarea personală dar și profesională. Înainte de a-ţi crea propria lista de podcasturi favorite, poţi începe prin a le asculta pe cele 7 de mai jos care nu și-au pierdut din impact și actualitate chiar dacă sunt apărute încă de anul trecut.

1.StartUp

Gazde: Alex Blumberg și Lisa Chow
Despre ce e: primele două sezoane urmăresc afaceri în stadiul incipient de pornire. Uneori, gazdele petrec un an întreg vorbind de o singură afacere și, alteori, ajung să vorbească despre o singură afacere pe episod. Este extrem de interesant, mai ales dacă ești antreprenor.

De ce să îl asculţi: datorită podcast-ului StartUp, intri în detalii – financiare și emoționale – legate de ceea ce este nevoie pentru a lansa cu adevărat o afacere. Este ca și o emisiune TV de tip reality-show, doar că o poţi umări în format audio, oriunde ai fi iar elementul “reality” este chiar real.

2. You Must Remember This (Trebuie să îţi amintești acest lucru)

Realizator: Karina Longworth
Despre ce e: nici mai mult, nici mai puţin decât Longworth citind opiniile sale bine documentate despre Hollywood în secolul 20, cu muzică de fundal. Ideea pare a fi plictisitoare, dar este ciudat de captivantă.
De ce să îl asculţi: nu există o putere culturală care să aibă un efect mai mare asupra societăţii moderne decat Hollywood-ul secolului trecut (adică, inainte de internet). Nu poţi înţelege cu adevărat cum s-a întâmplat #MeToo (și de ce a durat atât de mult) fără să înţelegi Hollywood-ul.

3. Reply All

Gazde: PJ Vogt și Alex Goldman
Despre ce e: fiecare invitat luminează un colț ciudat al internetului. Uneori este o poveste în profunzime (cum ar fi cea în care gazdele au călătorit în India pentru a urmări un șarlatan), iar alteori Vogt și Goldman doar vorbesc (și încearcă să înțeleagă) despre niște meme-uri ciudate. Este uimitor de fascinant și chiar amuzant.
De ce să îl asculţi: nu poți înțelege modul în care merg afacerile de astăzi dacă nu înțelegi internetul. În timp ce unele dintre subiectele abordate sunt obscure, multe dintre cele discutate oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care tehnologia schimbă lumea noastră.

4. Istoria revizionistă

Realizator: Malcolm Gladwell
Despre ce e: unul dintre cei mai bine vânduţi autori, Malcolm Gladwell, cercetează în istorie și reinterpretează un eveniment, o persoană sau o idee despre care tu credeai că știi totul, dar de fapt ai pierdut povestea reală. Exemplu: poveste “totul despre faptul că Toyota accelera fără frâne” a fost o totală mascaradă.
De ce să îl asculţi: Gladwell preia subiecte care nu sunt doar o parte nouă a unei povestiri vechi, dar care, de asemenea, reușesc să ofere perspectivă în lumea largă. Exemplu: invitaţii de la Toyota au ajutat la înțelegerea faptul că naivitatea opiniei publice poate costa o companie miliarde de dolari.

Citește și Mai reușește educația universitară să pregătească oamenii pentru un loc de muncă?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •