Adevărul dureros despre munca de acasă

PwC: 4 din 5 CEO se asteapta ca munca de la distanta sa continue pe termen lung

Un nou studiu realizat de site-ul ce promovează proiecte ce implică munca de la distanță, Flex Jobs, dezvăluie și cele mai comune proiecte la care poţi lucra de acasă. Pe listă au intrat paisprezece poziţii, cu oportunităţi în vânzări și rolurile ce implicau servicii pentru clienți în capul listei. Cu toate acestea, ce s-a putut observa a fost că nici una dintre poziţii nu are un câștig potenţial de peste 100.000 $ pe an. De fapt, mulți fac 50.000 $ sau mai puțin. Ceea ce ridică întrebarea: de ce este atât de greu de făcut un venit de șase cifre anual, printr-un loc de muncă de acasă? Iată trei motive:

Nu ai posibilitatea să petreci suficient timp cu managementul.
Dacă vrei să faci mai mulți bani, ai nevoie de management pentru a-ţi valida valoarea pe care o aduci în companie. După cum se spune, „ochii care nu se văd se uită”. Este mai greu pentru management să evalueze și să aprecieze impactul tău atunci când nu ești prin preajmă. Timpul petrecut pe face-time sau skype cu șeful tău și cu alți parteneri de lucru importanţi este unul preţios pentru a-ți împărtăși ideile, pentru a discuta despre realizările tale și pentru a-ți promova abilitățile. Gândește-te la tine ca la o afacere de o persoană care trebuie să aibă în vedere și promovarea ta. Acest lucru este mult mai greu de făcut de acasă.

Rețeaua ta de contacte nu se dezvoltă.
Reputația ta de profesionist este dată de credibilitatea unei terțe părți de care ai nevoie pentru ca afacerea ta de o persoană să convingă angajatorii să te plătească mai mult. Lucrul de acasă îţi limitează oportunitățile de a te conecta cu persoane care pot garanta experiența ta. În plus, peste 80% din toate posturile de astăzi sunt obținute prin recomandare. Munca de acasă reduce oportunitățile pe care le ai de a construi legături puternice cu profesioniști care te-ar putea ajuta la dezvoltarea carierei. Și dacă ţi-ai pierde locul de muncă de acasă, este posibil să nu ai o rețea suficient de mare pentru a te ajuta să găsești următorul loc de muncă.

Nu mai ești la curent cu noile abilități pe care ar trebui să le dobândești.
Când lucrezi de acasă, nu vezi schimbările care se petrec în interiorul organizației și modul în care acestea ar putea avea un impact asupra viitorului tău profesional. Mai important, ratezi oportunitățile de a vedea în ce arie ai putea să îţi dezvolţi abilităţile pentru a aduce mai multă valoare companiei, astfel încât să poți solicita în cele din urmă mai mulți bani. În zilele noastre este vital să fii la curent cu tendințele și schimbările din jurul carierei sau a industriei tale. Lucrurile se schimbă în cadrul companiilor într-un ritm foarte rapid. Când lucrezi de acasă, nu poți vedea toate acestea. Asta înseamnă că poți rămâne în urmă din punct de vedere al valorii pe care o aduci pentru organizație. Ia în considerare acest lucru: în cazul în care angajatorul tău decide vreodată că nu mai are nevoie de abilitățile tale, cum vei solicita să fii repoziţionat în organizație atunci când nici măcar nu știi de ce alte opțiuni te-ai putea folosi pentru a te promova?

Lucrul de acasă este o opțiune foarte dorită de mulți oameni.
Dacă nu ești în căutarea unui venit de șase cifre, atunci șansele sunt mai bune ca niciodată să îţi realizezi visul de a lucra de la distanță. Dar, asigură-te că înțelegi implicațiile. Există compromisuri pentru toate locurile de muncă. Cunoașterea limitărilor te poate ajuta să minimizezi dezavantajele.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Cum să îmbunătăţești modul în care se ţin întâlnirile

  •  
  •  
  •  
  •  
  •