De ce să faci efortul de a învăța ceva nou?

De ce sa faci efortul de a invata ceva nou

Dacă nu înveți ceva nou, nu te dezvolţi. Iar dacă nu te dezvolţi în cariera ta, colegii tăi ţi-o vor lua înainte. Dacă oamenii ar aloca dezvoltării carierei atât de mult timp și bani, așa cum fac cu hobby-urile lor, câștigul ar fi exponențial. Ei ar deveni mai buni, ceea ce ar duce la câștigarea mai multor bani, iar dezvoltarea i-ar va face mai fericiți cu carierele lor și i-ar ajuta să devină mai încrezători. Sentimentul de mândrie pe care cineva îl obține dintr-o muncă bine făcută se extinde și în viața personală și în bunăstarea mentală.

Cei ce sunt determinaţi în privinţa avansării în rolul lor profesionarl, îl abordează așa ca un atlet se antrenează pentru olimpiadă. La locul de muncă, acea persoană este cineva care preia proiecte grele pentru a face greșeli, pentru a învăța și a crește. Toate aceste experienţe o ajută să devină mai puternică și mai competentă.

De asemenea, nu te oprești din dezvoltare odată ce ai ajuns într-o poziţie de conducere … atunci începe adevărata investiție și procesul mai amplu de învățare. Întotdeauna trebuie să fii concentrat pe îmbunătățirea abilităților. Acestea sunt câteva modalități ușoare de a continua să înveți ca manager:
1. Curs de vorbit în public: Acesta te va ajuta să-ţi îmbunătățești vorbitul în public, te va face să fii mai deschis, să ieși din zona ta de confort, să fii mai încrezător, în timp ce cunoști oameni noi. Urmărește programul Fundaţiei Calea Victoriei pentru unul dintre cele mai populare cursuri de vorbit în public.
2. Microsoft Office la nivel maxim: Acum există cursuri pentru stăpânirea excelului la nivel avansat atât online, cât și în centre de învățare pe calculator. Poţi de asemenea să înveţi cum să-ţi duci prezentările powerpoint la un alt nivel pentru a capta atenţia ascultătorilor tăi.
3. Cursuri avansate pe meserie, disponibile pe platforme online: Acum, oricine poate avea acces la o mare varietate de cursuri online, de la business, la IT, comunicare sau management. Acestea sunt de cele mai multe ori recunoscute de Universităţi renumite și pot fi găsite pe platforme precum Coursera sau Udemy.

Extinde-ţi limitele; investește în formarea potrivită, care te va ajuta să îţi crești punctele forte și să nu te îndepărtezi de provocări ci chiar să le îmbrățișezi. Făcând asta în mod consecvent, cu siguranţă vei evolua în carieră.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Există o soluţie pentru a câștiga o oră în plus în fiecare zi