Există o soluţie pentru a câștiga o oră în plus în fiecare zi

Exista o solutie pentru a castiga o ora in plus in fiecare zi

Mulți dintre noi se simt extrem de ocupați, uneori întrebându-ne serios unde dispare timpul nostru, deoarece până ajungem să încheiem ziua, ne dăm seama că nu am realizat multe lucruri din cele pe care ni le-am propus. Aţi încercat vreodată să faceţi un efort pentru a fi mai conștienţi cu privire la modul în care vă petreceţi timpul și să vă notaţi tot ceea ce faceţi?

De exemplu, sunt persoane care se simt mult mai energice și productive dimineaţa, astfel își organizează programul astfel încât să realizeze sarcinile cele mai solicitante, în această parte din zi. O rutină bună ce ţine de planificare poate include și scrierea în jurnal în fiecare dimineaţă și la sfârșitul fiecărei zile pregătirea și planificarea pentru ziua următoare.

Dacă cu toată această planificare aveţi în continuare senzaţia că aţi putea găsi și mai mult timp liber, dar nu reușiţi să identificaţi de unde, cartea ”Off the Clock: Simte-te mai puțin ocupat în timp ce reușești să faci mai mult” de Laura Vanderkam, s-ar putea să vă deschidă ochii. Punând în practică recomandările ei, veţi câștiga cel puțin o oră în fiecare zi.

Jurnal de timp
„Disciplina timpului este libertatea timpului”, scrie Vanderkam în cartea sa. Pentru a vedea cum îți petreci timpul, ea promovează jurnalele de timp. Nu puteți schimba modul în care vă petreceți timpul dacă nu știți cum vă petreceți timpul. Doar după ce aveţi o idee clară despre ceea ce faceţi cu timpul vostru puteţi aborda modul de petrecere a timpului într-un mod obiectiv.

Vanderkam vă recomandă să vă planificaţi în timpul zilei pauze de 30 de minute, dar puteţi încerca și cu 15 minute, mai ales dacă lucraţi într-o echipa și partenerii de lucru se simt mai confortabili cu această abordare. De asemenea, este mai ușor să recuperezi 15 minute decât o oră. Probabil că nu e surprinzător, dar majoritatea timpului pe care îl pierdeţi se regăsește în acele 15 minute.

Cu siguranţă, după ce încheiaţi un proiect, vă răsplătiţi cu o pauză petrecută pe social media. Doar că, rareori pauzele sunt doar de 15 minute. Mai degrabă, pauza de 15 minute se extinde adesea până la 30 de minute. Dacă reușiţi să vă deconectaţi rapid de pe Instagram, mintea voastră trebuie să se adapteze pentru următoarea sarcină de lucru, care de multe ori poate dura de la 10 până la 15 minute, astfel încât orice economie de timp prin faptul că aţi părăsit canalele de social media a fost irosită, fiind nevoiţi să faceţi un efort mental de a vă concentra din nou.

Pe lângă faptul că vă poate și frustra sau entuziasma, în esenţă, exercițiul cu ţinerea unui jurnal de timp vă va deschide ochii și vă va oferi mai multă claritate. Așa cum unii țin jurnalele zilnice ale consumului lor de alimente, forțându-vă să vă înregistraţi timpul petrecut cu tot felul de activităţi zilnice, vă va arăta exact cu ce v-aţi hrănit creierul. În loc să aveţi o pauză pe social media pe parcursul zilei, mai bine vi-o alocaţi după-amiaza, când încheiaţi deja sarcinile pe ziua respectivă. Iar când aveţi nevoie de o pauză mentală între proiecte, o soluţie bună pentru reîncărcarea bateriilor este aplicația Headspace, care vă ajută să meditaţi, chiar și dacă este doar pentru cinci minute. Faptul că îi permiteţi creierului vostru să ia o pauză, vă va face să vă simţiţi bine, va dura mai puțin timp pentru a vă reajusta și vă veţi pregăti pentru următorul proiect cu o minte limpede.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Cum să deblochezi creativitatea echipei tale

  •  
  •  
  •  
  •  
  •