Pune-ţi aceste două întrebări simple pentru a crește în calitate de lider

Pune ti aceste doua intrebari simple pentru a creste in calitate de lider

După mulţi ani în care te-ai dedicat companiei, ai acumulat experienţă și ţi-ai dovedit abilităţile, ai primit în sfârșit mult dorita funcţie de conducere. Însă munca ta nu se oprește aici, trebuie să iei în considerare mulți alți factori atunci când îţi asumi un rol mai important în compania ta. Iată două întrebări pe care să ţi le pui și care te ajută să te dezvolți în calitate de lider.

1.De ce este bine pentru companie?

Disconfortul de a te muta într-o poziție de lider senior poate fi intens deoarece simți că ai îndeplinit toate așteptările și chiar le-ai depășit. Dar există o întrebare importantă care poate să răspundă referitor la munca ta – „De ce este bine pentru companie?” Şansele sunt mult mai mari pentru ca contribuțiile tale să fie observate dacă începi să vorbești despre ele într-un mod care evidențiază valoarea pe care o aduc în companie. În final, trebuie să conduci o afacere iar munca și leadership-ul tău trebuie să urmărească obiectivele companiei.

Acesta este obiectivul specific spre care trebuie să concentrezi toate conversațiile despre munca ta. Un exemplu al modului în care o conversație cu managerul tău ar putea arăta este: „Am contribuit la aducerea analizelor de piaţă în noile noastre discuții cu privire la produse. Prin răspândirea acestei inițiative, ajut la dezbateri și decizii luate în timp real, ceea ce va conduce la venituri mai mari cu 10%.” Această conversație demonstrează gestionarea unei situaţii de la egal la egal și ușurința de a conduce un întreg process în timp ce faci legătura dintre munca ta și venituri.

2. Ce altceva trebuie să învăț?

Mulţi lideri cred că au învățat deja totul de-a lungul drumului, folosindu-și experiența de lucru, prin programele de formare și lectură. Deși este posibil să fi câștigat succes prin cunoștințe, experiență și muncă grea, încă poți face mai mult. În orice caz, există cel puțin o nouă oportunitate educațională, este vorba de trucurile mici și detaliile care au cel mai mare impact. Câteva exemple cu îmbunătățiri minore și de impact sunt rezervarea de timp în calendarul tău pentru a oferi feedback informal în mod regulat și pentru a planifica cu grijă strategia de delegare a echipei.

De exemplu, mulţi lideri nu cred că au multe de învățat pentru a fi promovaţi. Dar, pe măsură ce se îndreaptă în mod consecvent spre promovare, de fapt, dacă disecă detaliile la 360 de grade, pot vedea câteva domenii pe care ar trebui să se concentreze pentru a avansa. Un domeniu important pe care mulţi lideri ar trebui să se concentreze ar fi cum să construiască coaliții cu colegii, în loc să îi excludă din discuții. Astfel, după foarte multă muncă grea și niște dezamăgiri de-a lungul drumului, pentru că și-au dat seama că încă mai au lacune de cunoștințe, aceștia sunt promovaţi. Toate acestea îi ajută să crească pentru a fi pregătiţi în a-și asuma o poziție de conducere superioară.

Pot apărea multe frustrări atunci când începi să te dezvolţi într-un rol de conducere superior, dar concentrarea pe învățare și răspunsul la acea întrebarea simplă te pot ajuta în atingerea obiectivelor în carieră.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Cum să negociezi pentru a-ţi schimba denumirea postului cu una mai potrivită

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •