Mindfulness – introducere în arta de a trăi conştient

Fundatia Calea Victoriei va invita la cursul Mindfulness – introducere in arta de a trai constient.

Fundația Calea Victoriei vă invită de vineri, 24 februarie, de la ora 19, la cursul Mindfulness – introducere în arta de a trăi conştient, susținut de Anca Coman.

Starea de pace nu poate fi obţinută în lumea exterioară atâta timp cât nu o găsim mai întâi în interiorul nostru. Pornind de la această premiză, te invităm să descoperi un nou mod de viaţă bazat pe practica Mindfulness, o artă de a trăi conştient, în armonie cu tine şi cu lumea exterioară.

Deşi originile sale se pierd în trecutul a mai bine de 2000 de ani, metoda Mindfulness a devenit cunoscută în cultura occidentală abia în ultimii 30 de ani, odată cu demonstrarea ştiinţifică a  beneficiilor sale. La ora actuală, este folosită în spitale, armată şi penitenciare ca tehnică de reducere a stresului, în lucrul cu dependenţele, cu stările de depresie şi anxietate, iar în şcoli şi companii – ca metodă de creştere a creativităţii şi productivităţii, de dezvoltare a inteligenţei  sociale şi emoţionale.

 

În octombrie 2015, Parlamentul Britanic a făcut public raportul despre integrarea Mindfulness în sănătate, educație, mediul corporatist şi sistemul judiciar, devenind astfel prima ţară care adoptă un program de Mindfulness la nivel guvernamental.

Practica Mindfulness te învaţă să observi senzaţiile fizice şi procesele mentale, cu scopul de a trăi total în momentul prezent, fără filtrele obişnuite ale conceptelor, prejudecăţilor, aşteptărilor sau presupunerilor culturale – pe cât posibil, fără „povestea” proprie despre ceea ce trăiești în realitate.

Pe parcursul celor cinci întâlniri vom descoperi:

  1. Ce înseamnă practica Mindfulness şi care sunt beneficiile introducerii sale în viaţa noastră
  2. Conectarea cu corpul
  3. Observarea interacţiunii dintre gânduri şi emoţii
  4. Întâmpinarea cu prezenţă a situaţiilor dificile
  5. Mindfulness în viaţa de zi cu zi

Pe lângă recomandările teoretice şi discuţiile de grup, în cadrul sesiunilor noastre, punem accent în primul rând pe partea aplicativă. Astfel, cursul de iniţiere în Mindfulness te va învăţa cum să pui în practică arta de a trăi conştient. Între sesiunile de lucru, vei primi recomandări de exerciţii sau teme pentru acasă.

Ce vei dobândi la finalul cursului?

– o serie de tehnici și exerciţii pe le vei putea folosi în situaţiile dificile sau atunci când ai nevoie să te relaxezi şi să te conectezi cu starea de linişte din interiorul tău;

– o perspectivă nouă asupra a ceea ce înseamnă o viaţă trăită în mod coştient, cu mai multă productivitate, empatie, creativitate, prezenţă şi bucurie.

Lector: Anca Coman

Data începere: 24 februarie 2017; Ora curs:19:00

Număr ateliere: 5

Cost: 250 lei;

Locul desfășurării: Str Popa Soare 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și a Bisericii Sfânta Vineri -Bd. Corneliu Coposu)

Înscriere la contact@victoriei.ro