Campania Micile Antreprenoare încurajează antreprenoriatului feminin

Campania Micile Antreprenoare incurajeaza antreprenoriatului feminin

Cum funcționează campania Micile Antreprenoare?

Părinții fetițelor născute în maternitățile din București în data de 8 martie 2019 pot trimite un e-mail la adresa ma@metro.ro, prin care să își exprime dorința de a participa la campanie. E-mailul trebuie să conțină: copia certificatului de naștere al fetiței și formularul de consimțământ primit odată cu nasterea fetiței, completat și semnat. Data limită de înscriere este 8 aprilie 2019. Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe www.metro.ro și www.bcr.ro

Studiul Internațional METRO privind Afacerile Independente relevă și alte aspecte esențiale cu privire la antreprenoarele din România și la modul în care aleg să își gestioneze afacerea.

Cu toate că există destule impedimente în demararea unei afaceri, majoritatea antreprenoarelor din România (97%) au declarat că dacă ar fi să se întoarcă în timp, și-ar deschide din nou, fără ezitare, o afacere.

Această concluzie subliniază faptul că antreprenoriatul este o opțiune pe care o iau în considerare din ce în ce mai multe femei, care doresc să se dezvolte profesional conducându-și propria afacere.

Și dacă în trecut se spunea că nu poți face bine două lucruri în același timp, femeile moderne vin să demonteze acest mit. Majoritatea femeilor din România care au participat la studiu sunt în același timp mame și antreprenoare de succes. 76% dintre acestea își împart cu succes timpul între gestionarea unei afaceri, ca job cu normă întreagă, și creșterea micuților lor. Mai mult, deși, conform studiului, jumătate dintre femeile din România care dețin o afacere folosesc veniturile obținute pentru a-și întreține familia, doar 4% dintre acestea declară că și-au deschis afacerea strict pentru avantajele financiare. 44% dintre antreprenoarele din România declară că au deschis o afacere dorind să facă ceea ce le place și că veniturile rezultate sunt binevenite, dar nu au fost scopul principal.

Totodată, antreprenoarele moderne din România evidențiază importanța tehnologiei în gestionarea și conducerea unei afaceri. Aproximativ 91% dintre acestea susțin că instrumentele digitale sunt esențiale pentru desfășurarea activității curente, de zi cu zi. 48% dintre ele au implementat pentru afacerea lor un sistem electronic de plată, 23% folosesc un sistem digital pentru gestiunea propriei afaceri și 25 % primesc feedback de la clienții lor prin intermediul unui instrument digital. De asemenea, 47% aleg ca afacerea lor să fie prezentă pe retele de socializare.

Foto: Pixabay

Citește și Afacerile de familie se orientează către noile tehnologii, însă diversitatea de gen lipsește în consiliile de administrație