Adevăruri de știut înainte de a începe o afacere

Adevaruri de stiut inainte de a incepe o afacere

Să fii antreprenor nu este un lucru ușor, iar să știi cum să gestionezi totul este un lucru și mai complicat. Deseori, cei care încep o afacere se lasă copleșiți prea repede de volumul mare de muncă și birocrație. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a începe o afacere:

Poveștile de succes peste noapte sunt supraevaluate

Aceasta nu este povestea la care probabil vă așteptați. În industria tehnologică, ați citit probabil despre visători neînfricați care și-au lansat startup-urile împotriva oricărui risc: cei care au optat pentru construirea de afaceri de la zero, mai degrabă decât să urmărească siguranța unui loc de muncă de nouă până la cinci, scrie entrepreneur.com.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Aceste povești sunt atrăgătoare, dar succesul peste noapte, deși nu nu este imposibil, poate fi înșelător atunci când îi face pe oameni să creadă că ar trebui să înceapă o afacere înainte de a fi gata.

Rămâneți la locul de muncă sigur, în timp ce lucrați la începerea afacerii. Alimentați-vă pasiunea și învățați lecții valoroase despre afaceri și gestionarea echipelor. Când vă simțiți pregătit, renunțați la job și începeți propria companiei.

S-ar putea să vă întrebați dacă ar trebui să vă transformați abilitățile într-o afacere sau poate sunteți unul dintre zecile de milioane de oameni care și-au pierdut locurile de muncă din cauza recesiunii coronavirusului și au fost obligați să ia această decizie.

Deși noile oportunități sunt întotdeauna interesante, indiferent de situația dvs. – mai mult decât orice, urmăriți o abordăre fundamentată.

O discuție reală despre antreprenoriat

În fascinantul ei articol pentru Harvard Business Review, autoarea Emily Heyward subliniază că sunt câteva lucruri de luat în considerare înainte de a face acel salt cu ideea dvs. de afaceri.

„În calitate de fondator care lucrează alături de mulți alți fondatori, am văzut direct ce duce la succes, precum și ce poate merge prost”, scrie Heyward. „De asemenea, mediul nu a fost niciodată mai competitiv. Barierele pentru începerea unei noi afaceri continuă să scadă, deoarece tehnologia devine mai accesibilă și mai ușor de utilizat. ”

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Acest lucru nu vă descurajează în niciun caz să încercați. În timp ce Heyward descrie entuziasmul de a începe o nouă afacere, ea oferă, de asemenea, câteva principii directoare pe care antreprenorii aspiranți ar trebui să le ia în considerare.

„Oricum ai ajunge la idee, ar trebui să simți că nu ai de ales decât să începi această afacere în acest moment”, spune ea. Cu alte cuvinte, o conexiune autentică cu ideea ta este cheia succesului.

Înconjurați-vă cu mentori și colegi de încredere

Înainte de a vă arunca cu capul înainte, asigurați-vă că vă înconjurați de oamenii potriviți, cum ar fi mentori și colegi, care sunt cu câțiva pași în fața locului în care doriți să fiți.

Sheila Eugenio susține că, în vremuri grele, a avea un mentor ne poate ajuta să ne menținem capul sus: „Conexiunile valoroase, sfaturile în timp util, verificările ocazionale – împreună cu îndrumarea spirituală și morală pe care o veți obține din a avea un mentor – te vor conduce spre succes. ”

Concentrați-vă asupra valorii competiției

Concentrați-vă pe dezvoltarea valorii pentru clienții dvs. în loc să urmăriți tendințele. După cum afirmă Heyward: „Nu este vorba despre cine este primul, ci despre cine o face cel mai bine, iar în zilele noastre cea mai bună este afacerea care oferă cea mai mare valoare consumatorului”.

Continuați să vă întrebați: Cum pot face cel mai bun produs posibil? Cum pot continua să-mi îmbunătățesc serviciile?

Faceți-o cu pasiune sau nu o faceți deloc

„Oamenilor le pasă profund de cine se află în spatele companiilor de la care cumpără”, notează Heyward. „Este greu să simțiți o legătură personală cu o corporație fără nume, fără chip, decât a susține mărcile construite de persoane cu o poveste convingătoare.”

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Orice ați face, nu fiți generic. Fiți dispus să comunicați cu consumatorii dvs., să le împărtășiți scopul dvs. și ceea ce vă determină eforturile. Dezvoltarea unei voci autentice și a unei relații cu oamenii care cumpără produsele nu vă ajută doar să câștigați tracțiune, ci oferă mai multă semnificație muncii dvs.

Poate că Heyward a spus cel mai bine: „Recunoașteți că o călătorie foarte lungă, exaltantă, terifiantă, epuizantă, dar atât de plină de satisfacții dinaintea voastră începe doar atunci când vă angajați pe deplin în viziunea dvs. și preluați controlul asupra rezultatelor dvs.”

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •