Cum vede IBM viitorul pentru următorii 5 ani

Cum vede IBM viitorul pentru următorii 5 ani

În cinci ani vom avea gardieni digitali care să ne apere de toate pericolele care pot apărea în mediul online, retailerii vor deveni atât de buni experți în produsele pe care le vând încât vor reuși să creeze o bună legătură între experiența digitală și cea reală, din magazine, iar medicii se vor folosi de AND-ul nostru pentru a se asigura că suntem sănătoși.

raport ibm 1

Acestea sunt doar câteva dintre predicțiile făcute de IBM într-un raport anual, citat de mashable.com cu privire la cinci moduri în care tehnologia ne va schimba viețile în următorii cinci ani.

În educație

Prin intermediul platformelor de tip e-learning și a sistemelor de cloud analytics, profesorii vor reuși să își adapteze mult mai bine cursurile, raportându-se la stilul de învățare al fiecărui elev/student în parte.

Prin cloud analytics, profesorii vor putea prevedea care sunt acei elevi care au nevoie, poate, de mai mult ajutor și vor identificate soluțiile potrivite.

Avantajul este acela că elevii vor putea fi îndrumați din timp către profesiile pe care ar trebui să le urmeze și la care sunt foarte buni.

În retail

Retailerii vor reuși  să pună mai mult accent pe îmbinarea dintre experiența digital cu experiența reală a cumpărăturilor.

„În contextul în care dispozitivele mobile permit fiecărei persoane să împărtășească lucruri despre nevoiele lor, retailerii vor putea anticipa, pe baza acestor date, cu acuratețe, ce produse își dorește cu adevărat clientul să găsească într-un magazin. Prin urmare, magazinele se vor transforma în destinații în care fiecare va avea parte de o experiență personalizată”, se precizează în raportul IBM.

În medicină

Evoluția în zona de medicină genomică (ramură a biologiei moleculare care se ocupă de studierea genomilor) vor permite medicilor să diagnosticheze cu precizie cancerul și să stabilească un tratament personalizat pentru cei bolnavi. Practic, medicii se vor putea folosi de datele oferite de AND-ul nostru pentru a se asigura că suntem sănătoși.

În aria digitală

raport ibm 2

Peste cinci ani vom avea gardieni digitali care se vor ocupa de detectarea și prevenirea atacurilor cibernetice.

Potrivit raportului, „fiecare dintre noi ar putea fi protejati de propriul nostru gardian digital care va oferi un nou nivel de securitate a identității”.

La nivel urban

Rețelele de socializare vor încuraja cetățenii să comunice direct cu cei aflați la conducerea administrațiilor locale, iar astfel, liderii vor putea ști mai bine ce se întâmplă la nivelul comunităților locale pe care le conduc și ce nevoie există.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •