Motivul pentru care managerii „nesuferiți” au mai mult succes în carieră

Există numeroase exemple despre personaje dezagreabile care au schimbat lumea cu inteligența lor. Este și cazul lui Steve Jobs, care a transformat Apple într-una dintre cele mai de succes companii din lume, în ciuda faptului că aducea injurii, țipa la angajati și îi critica adesea pentru modul în care lucrau.

Unii ar putea presupune că aceste persoane dezagreabile au ajuns să aibă succes datorită faptului că sunt inteligente și creative, fiind mai capabile decât altele să vină cu idei originale.

Un studiu nou citat de Research Digest constrazice însă această idee, potrivit BusinessInsider.

Se pare că managerii “nesuferiți” sunt, de fapt, mai buni în a se face auziți, deși modul în care o fac poate fi deranjant.

Experimentele din cadrul acestui studiu au fost efectuate pe grupuri de sute de studenți. O parte dintre aceștia au fost incluși în categoria celor dezagreabili,  fiind considerați certăreți, egoiști, agresivi și încăpățânați.

In ciuda acestor trăsături negative, studiul a aratat ca studenții nesuferiți au fost mai dispuși să-și împărtășească ideile decât cei din categoria cealaltă, chiar și în condițiile în care alții nu erau de acord cu propunerile lor.

Cu alte cuvinte, persoanele dezagreabile nu sunt prea afectate dacă alții sunt sau nu de acord cu ideile lor.

Aceste experimente se adaugă altor studii care vor să evidentieze cine are mai mult succes în afaceri: managerul agreabil sau cel nesuferit? Potrivit acestora, șeful dezagreabil nu trebuie să fie mai inteligent sau mai creativ pentru a avea succes în business. El reușește prin simplul fapt că nu da înapoi în competiția cu alți colegi creativi sau puternici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •