Profesorii buni – cheia unui venit de 250.000 de dolari – studiu

Profesorii buni - cheia unui venit de 250.000 de dolari - studiu

Un studiu realizat de câțiva cercetători americani, citat de Business Insider, arată că profesorii cu adevărat buni îi pot ajuta pe elevi să aibă venituri mai mari atunci când ajung la maturitate.

Raj Chetty, John N. Friedman și  Jonah E. Rockoff susțin în studiul lor că un profesor bun  și dedicat îndrumării copiilor poate influența pozitiv evoluția elevilor, iar odată intrați pe piața muncii, veniturile lor pot fi  și cu 250.000 de dolari mai mari decât în cazul în care ar fi fost instruiți de un cadru didactic mediocru.

Totul pornește din școala primară. Dacă elevii ajung să fie instruiți încă din primii ani de cadre didactice bune, ei au mai mari șanse să meargă la facultăți mai bune și să câștige mai bine.

Desigur, cercetătorii preciează că modul de predare al cadrelor didactice este complementară altor factori care, la fel, influențează evoluția elevilor  precum situația economică a familiei din care provin copiii.

Pentru a stabili calitatea profesorilor, cercetărorii și-au bazat studiul pe rezultatele obținute de elevi la două materii, engleză și matematică.

Cercetarea s-a bazat pe verificarea unor serii de note luate de elevi într-un district școlar în perioada  1988-1989 până în prezent.

teacher

  •  
  •  
  •  
  •  
  •