SMS Marketing – Cum să comunici cu succes pe mobil

SMS Marketing – Cum să comunici cu succes pe mobil

Comunicăm non stop prin intermediul telefoanelor mobile. Într-un astfel de context, în calitate de specialist în marketing, trebuie să știi cum să discuți cu clienții, inclusiv prin sms-uri.

SMS Marketing – Cum să comunici cu succes pe mobil

Cei de la marketingprofs.com au identificat 11 ponturi pentru sms marketing de calitate, pe care marketerii ar putea să le aibă în vedere dacă vor să comunice eficient chiar și prin intermediul mesajelor trimise pe telefonul mobil:

1. Incearcă să trimiți mesaje personalizate și oferte exclusiviste.

Evită transmiterea de informații pe care un client ar putea să le găsească oricum într-un mail, într-o reclamă sau pe site-ul companiei tale.

2. Gândește-te la tipul de mesaj pe care ar prefera consumatorii să îl primească.

Studiile de specialitate arată, spre exemplu, că în general, consumatorii preferă să primească alerte din domeniul financiar sau din turism prin sms

3. Stabilește un orar potrivit pentru a trimite un sms despre promoțiile pe care le are compania ta.

Recomandat ar fi să nu trimiți mesaje după ora 21 sau înainte de ora 11. Ține cont, de asemenea, și de fusul orar și ajustează trimiterea mesajelor în funcție de el.

4. Găsește momentul potrivit

Cosumatorii se așteaptă să primească informații de la un specialistul în marketing atunci când vor ei. Spre exemplu, un moment potrivit pentru a „răspândi” ofertele companiei tale ar fi în sezonul cumpărăturilor (pentru retaileri) sau înainte de orele de masă (pentru restaurante).

5. Află detalii despre consumatorii tăi

Detaliile despre consumatori sunt importante pentru a ști, spre exemplu, ce ton să folosești atunci când le trimiți sms-uri, dacă trebuie să folosești un limbaj formal sau poți fi mai „prietenos”.

6. Monitorizează campaniile de outbound (sms-urile care sunt trimise către consumatori)

Încearcă să determine ratele pentru astfel de campanii, află care dintre ele au avut cele mai bune rezultate.

7. Fii prompt

Dacă ai început să aduni numere de telefon și le spui clienților că vor primi informații via SMS, nu trebuie să îi lași să aștepte săptămâni întregi întrucât riști să pierzi interesul lor.

8. Află opțiunile angajaților

Află, de exemplu, dacă sunt dispuși să primească informații trimise către toți clienții, perioada în care vor să primească sms-uri, zona din care sunt.

9. Încearcă să faci legătura către un conținut online

Pentru ca un consumator să afle mai multe informații despre compania ta, trimite-l către pagina site-ului. Pentru a face acest lucru într-un mod simplu și eficient, oferă-le clienților posibilitatea de a se conecta cu ajutorul contului pe care îl au pe o rețea de socializare, precum Facebook.

10. Atrage-ți clientul cu o ofertă

SMS-ul trimis ar trebui să fie unul dinamic și ar putea conține o invitație la un eveniment sau detalii despre niște reduceri la anumite produse

11. Trimite sms-uri prin coduri scurte de SMS (vanity short code)

Un număr scurt și ușor de reținut va fi mult mai accesibil clienților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •