Sfaturi importante în procesul de rebranduire

Sfaturi importante in procesul de rebranduire

Cum se face ca un proces de rebranduire să fie corect? Iată câteva sfaturi pentru un proces succes:

Decizii bazate pe feedback extern, nu pe plictiseala internă

Este treaba unei afaceri să înțeleagă și să dețină relația dintre brandul său și clienții săi. Adunați date (acel element științific frumos lipsit de emoții ale procesului creativ) și folosiți ceea ce vă spun ele despre clienții dvs. pentru a lucruri unice pe aspectul și simțul mărcii dvs. Efectuați un studiu de marcă orb în care afișați doar elementele vizuale ale afacerii dvs. (siglă, culori, caractere, icoane etc.) și solicitați clienților să vă spună ce cred că faceți, cine cred că sunteți și în ce industrii și domenii operați, scrie business.com.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Nu schimbați marca pentru că vă plictisiți. Rebranduiți pentru că este important pentru succesul pe termen lung al companiei.

Decideți dacă este o reîmprospătare sau un rebrand

Câteva actualizări de design nu trebuie să se transforme într-un rebranding complet. Uitați-vă înapoi la studiul mai sus menționat. Dacă aveți o mână de articole care testează negativ în mod constant, doar reorganizați-le. Să presupunem că clienților le place aspectul dvs. general, dar nu sunt încântați de pictogramele dvs. Este ușor să reproiectați cele care utilizează elemente din sistemul dvs. vizual general. Puneți o culoare sau schimbați ce nu e bine și ați rezolvat problema fără mare greutate.

Localizați-vă reclama

Cum mergeți înainte? Folosiți numai resurse interne, o agenție sau un amestec al celor două? Există argumente pro și contra la toate acestea. Echipa dvs. internă vă cunoaște intim brandul, ceea ce este atât de grozav, cât și potențial problematic (nu pot vedea din afară). Pot crea cu ușurință campanii personalizate pentru afacerea dvs., dar s-ar putea să piardă esențialul.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

O agenție poate aduce creativitate nouă, idei noi și o mai bună înțelegere a ceea ce este relevant din punct de vedere cultural. Dezavantajul ieșirii externe este că va fi mult mai scump și veți petrece mult timp încercând să-i ajutați să înțeleagă o companie pe care angajații dvs. interni o cunosc deja.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •