Studiu SAP: 47% dintre directorii de HR vor să adopte strategii pentru sprijinirea noilor angajați

47% dintre directorii de HR vor să adopte strategii pentru sprijinirea angajaților noi și a celor cu un potențial ridicat. Este rezultatul unui nou studiu realizat  de SuccessFactors, o companie a SAP AG (NYSE: SAP), principalul furnizor de soluții software pentru gestiunea resurselor umane (Human Capital Management – HCM) în cloud, și de Economist Intelligence Unit (EIU).

hr-paper-chain-try2_852628908

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 200 de directori de HR din întreaga lume, cu scopul de a afla mai multe despre provocările întâmpinate de aceștia în interacțiunea cu angajații, dar și informații despre strategiile pe care aceștia le adoptă pentru a gestiona în mod eficient dezvoltarea resurselor umane în cadrul companiilor pe care le conduc.

45% dintre ei consideră că expunerea angajaților cu un potențial ridicat la diverse situații de business reprezintă o modalitate bună de învățare. De asemenea, aproximativ 50% dintre companiile private adoptă strategii de HR care implică utilizarea tehnologiilor software.

Citește și Minciunile din CV-uri vor avea picioare tot mai scurte

Aceste strategii de HR implică utilizarea unor tehnologii software precum sistemele de eLearning, folosite de circa 30% dintre directorii companiilor chestionați, sau aplicații de tip „social media”, realizate în cloud și destinate companiilor în vederea colaborării și gestionării diverselor proiecte într-un mod facil și rapid, utilizate de aproximativ un sfert dintre respondenți.

De altfel, directorii de HR chestionați apreciază că acest gen de aplicații ușurează integrarea generației Y în peisajul organizațional, tinerii fiind mult mai deschiși către utilizarea tehnologiilor colaborative, atât la locul de muncă, cât și în viața personală.

De asemenea, 43% dintre respondenți sunt de părere că programele de lucru flexibile pot crește eficiența și gradul de motivare al angajaților, una din cinci companii utilizând în acest sens instrumente de colaborare în cloud.

Citește și O afacere implică multe sacrificii. Ești gata să ți le asumi?

Printre cele mai folosite tehnologii software la nivelul companiilor chestionate se mai numără și sistemele core HR / HRiS, utilizate în 35% din cazuri, dar și sistemele de videoconferință, folosite de un sfert din companiile chestionate, în acest caz înregistrându-se însă o tendință de scădere a gradului de utilizare în favoarea dispozitivelor mobile.

 

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •