Ce este raportarea HR și de ce e importantă

Mentinerea unui nivel ridicat de implicare a angajatilor, principala provocare din HR on 2020

Raportarea resurselor umane este procesul de urmărire a valorilor cheie despre forța de muncă, adesea prin intermediul sistemelor de informații despre resurse umane (HRIS). În plus față de urmărirea și măsurarea datelor, aceste sisteme ajută echipele de resurse umane să gestioneze multe dintre activitățile de zi cu zi legate de salarizare, beneficii și alte nevoi tranzacționale de resurse umane.

Rapoartele de resurse umane vă permit să analizați și să comparați multe puncte de date, inclusiv lucrători cu normă întreagă față de cei cu jumătate de normă, raporturile de gen ale forței de muncă, cifra de afaceri a angajaților, poziții deschise și timpul necesar pentru a face noi angajări, scrie business.com.

Există multe opțiuni pentru construirea platformei dvs. de urmărire a valorilor. De exemplu, puteți monitoriza câteva puncte de date pe foi de calcul Excel sau puteți partaja cu un furnizor specializat în gestionarea datelor HR.

Ce valori HR trebuie urmărite?

Multe valori HR sau indicatori cheie de performanță (KPIs) conduc la răspunsuri mai complexe în comparație cu alte puncte de date. Aceste date combinate ajută la analiza corelației statistice a tendințelor istorice. Potrivit AIHR Analytics, iată câteva dintre cele mai importante valori de resurse umane pe care ar trebui să le urmărească companiile:

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Sex: acest lucru este adesea măsurat în scopuri de diversitate și egalitate, deoarece urmărirea forței de muncă în funcție de gen ajută la evaluarea decalajelor salariale și la soluționarea unor probleme legate de costurile asigurărilor privind asistența medicală.

Nivel de educație: evaluează parțial calificările generale ale angajaților pentru funcțiile lor actuale. De asemenea, vă ajută să măsurați ce procentaj din forța de muncă deține studii superioare.

Tipul funcției: această valoare caracterizează de obicei diferitele roluri la o companie, atât în ​​ceea ce privește departamentele, cât și zonele geografice.

Echivalent full-time (FTE): Un FTE este o măsură a orelor lucrate de un singur angajat pe bază de normă întreagă. Acest sistem este utilizat pentru a converti orele lucrate de mai mulți angajați cu fracțiune de normă în orele lucrate de un angajat cu normă întreagă. Anual, un ETP este echivalent cu 2.080 ore, ceea ce echivalează cu opt ore pe zi pentru cinci zile lucrătoare pe săptămână.

Angajați activi: această valoare indică numărul de angajați aflați în prezent pe lista de salarii.

Cifra de afaceri: în contextul resurselor umane, cifra de afaceri reprezintă procentul de angajați care părăsesc afacerea dvs. într-o anumită perioadă din motive atât voluntare, cât și involuntare, inclusiv încetarea, pensionarea sau înlocuirea.

Angajări noi: această valoare indică numărul și / sau procentul de angajați care s-au alăturat organizației în ultimul an.

Absenteism: Aceasta arată procentajul mediu de timp sau numărul de zile în care angajații au lipsit în perioada anterioară.

Costul absenței: această valoare se referă în principal la absenteismul neprogramat, care este esențial pentru a descoperi unul dintre cele mai scumpe costuri nevăzute la locul de muncă. Potrivit Investopedia, absenteismul neprogramat costă aproximativ  3.600 USD pe an pentru fiecare lucrător pe oră și 2.660 USD pe an pentru fiecare angajat salariat.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Costul muncii: Aceasta este suma tuturor compensațiilor angajaților, care include salariile angajaților, prestațiile și impozitele pe salariu plătite de angajator. Costul forței de muncă este împărțit în costuri directe și indirecte (cheltuieli generale).

Costuri de instruire: această valoare se referă la suma totală cheltuită pentru instruirea angajaților noi și a angajaților existenți; ar trebui să includă, de asemenea, costurile de călătorie și materiale de instruire.

Costuri de recrutare: Costul total al eforturilor de recrutare include adesea suma cheltuită pentru agenții de personal extern, reclame de locuri de muncă și pierderea productivității.

Timpul pentru ocuparea posturilor vacante: acesta este intervalul dintre ziua în care este aprobată o cerere de muncă și ziua în care este acceptată o ofertă. Timpul de completare este o măsură a eficienței procesului de recrutare al companiei dvs. Society for Human Resource Management a raportat că timpul mediu pentru ocuparea unui post este de 41 de zile.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frecvente valori HR care vă pot oferi o mai bună înțelegere a performanței organizației dvs. în comparație cu concurența.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •