Cum să îmbunătățiți securitatea cibernetică a unei afaceri

Cum sa imbunatatiti securitatea cibernetica a afacerii

Dacă aruncați o privire asupra sondajelor și rapoartelor din ultimul deceniu, cu siguranță veți observa o tendință în creștere. Aproape toate companiile, indiferent de industrie, sunt foarte îngrijorate de securitatea lor digitală. Nu este o surpriză odată ce aflați că firmele americane au înregistrat 1.244 de încălcări ale datelor care au expus 446.5 milioane de înregistrări doar în 2018. Pericolul de a fi atacat este întotdeauna acolo: se estimează că un hacker încearcă să intre într-un computer la fiecare 39 de secunde în medie.

De aceea, întreprinderile au pus securitate în fruntea preocupărilor lor. Luarea în considerare a problemei este primul pas în implementarea unei strategii puternice de securitate care vă menține protejat, scrie business.com

Instalarea firewall-urilor și a software-ului antivirus și angajarea serviciilor QA pentru identificarea erorilor din sistemele dvs. nu mai este suficientă.

Citește și: EY: Peste 50% din companii s-au confruntat recent cu incidente periculoase de securitate cibernetică

Actualizați și corectați totul în sistemele dvs.

Unul dintre lucrurile cele mai de bază pe care le puteți face pentru a limita riscurile unui atac este să folosiți întotdeauna cele mai recente versiuni ale software-ului instalat pe sisteme. Aceasta include fiecare aplicație pe care o utilizați pe computere desktop, laptopuri și dispozitive mobile, precum și sistemul de operare pe care fiecare dintre acestea îl rulează.

Aceasta pare a fi o sarcină simplă, însă lucrurile pot deveni complicate dacă aveți un software personalizat și / sau dimensiunea mediului digital este considerabilă. Pe de o parte, software-ul personalizat are nevoie de o echipă de dezvoltare specifică pentru a avea grijă de acesta. Acea echipă trebuie să includă serviciile de dezvoltare QA în ceea ce oferă, deoarece nu va trebui doar să adăugați noi funcții, ci și să corecteze eventualele erori care ar fi putut fi ignorate sau cele care ar putea apărea atunci când dezvoltați o actualizare.

Pe de altă parte, dimensiunea mediului dvs. digital contează deoarece ar putea dura mult timp pentru a implementa actualizări pentru un număr mare de dispozitive. Imaginați-vă că aveți sute de dispozitive cu mai multe aplicații care așteaptă să fie actualizate. Departamentul dvs. informatic trebuie să găsească momentul potrivit pentru a aplica actualizările.

 Criptați datele pe care le gestionați

Toate sistemele digitale gestionează un fel de date sensibile. S-ar putea să fie informații despre clienți, angajați sau propriile planuri de afaceri. De aceea, trebuie să luați toate măsurile pe care le puteți lua pentru a vă asigura că informațiile sunt protejate împotriva agenților răuvoitori. Asta înseamnă că, în afară de dezvoltarea QA, veți avea nevoie și de ajutor din partea experților în domeniul securității cibernetice pentru a vă asigura că toate datele sunt criptate.

Citește și: Companiile din România au investit în securitate cibernetică cu 10% mai mult decât anul trecut

De ce ar trebui să obțineți ajutor specializat dacă puteți utiliza pur și simplu unul dintre instrumentele de criptare completă deja disponibile în multe sisteme de operare? Deși nu vă poate răni activarea acesteia, aceste soluții sunt mai ample și depind de un furnizor terț care trebuie actualizat. Astfel, datele dvs. nu vor fi la fel de protejate ca și cum decideți să vă dezvoltați propria soluție pentru a se potrivi nevoilor specifice care apar din fluxul de lucru.

Puteți chiar să luați în considerare utilizarea blockchain pentru rețeaua dvs. internă, deoarece registrul digital utilizează coduri hash pentru a cripta fiecare tranzacție care se întâmplă în blocurile sale.

BYOD

Deoarece vorbim despre rețele sigure, există deja un model dovedit care vă poate ajuta să creșteți securitatea dvs. Vorbim despre rețele de zero încredere. Acestea identifică fiecare utilizator de rețea și verifică fiecare dispozitiv înainte de a acorda orice fel de acces. Lucrul interesant despre acest tip de rețea este că își aplică protocoalele de securitate, indiferent de locația de la care încearcă accesul utilizatorului.

Rețelele de încredere zero permit utilizatorilor autorizați să acceseze zonele specifice ale sistemului pe care administratorii de sistem le-au acordat permisiunea de a le utiliza. Aceasta reduce numărul de atacuri potențiale, oferindu-vă totodată controlul pentru a urmări toate încercările de la utilizatori neautorizați, precum și toate activitățile și tiparele neobișnuite care vă pot ajuta să identificați acțiuni rău intenționate.

„Adu-ți propriul dispozitiv” (BYOD) este o practică ce permite angajaților să-și folosească dispozitivele personale pentru muncă. Obiectivul din spatele acestui lucru este de a permite lucrătorilor să își îndeplinească sarcinile zilnice cu dispozitivele cu care se simt confortabil. Totuși, BYOD poate ajunge să fie dezastruos pentru companii, deoarece acele dispozitive pot conține informații de conectare, documente de afaceri și alte date sensibile care ar putea cădea în mâinile greșite în cazul în care dispozitivul este pierdut, înlocuit sau furat.

Citește și: Ce este securitatea cibernetică și cum să îți protejezi mica afacere

Dacă aveți o politică BYOD, depinde de dvs. să urmăriți acea practică și să vă asigurați că orice angajat care o folosește o face în mod responsabil. Puteți crește securitatea cibernetică mutând serviciile în cloud, astfel încât toate informațiile sunt stocate online și nu sunt păstrate în aceste dispozitive. În felul acesta, va trebui să vă faceți griji doar despre securizarea informațiilor de conectare, mai degrabă decât pentru întregul ecosistem,

  •  
  •  
  •  
  •  
  •