WowApp, aplicația dezvoltată de români care vrea să detroneze WhatsApp

WowApp este o aplicație gratuită de comunicare digitală – de chat, apeluri de voce și apeluri video – care a fost fondată de un elvețian și dezvoltată de o echipă de peste 70 de programatori români.

Noutatea adusă de această aplicație, spre deosebire altele asemănătoare existente în momentul de față pe piață, cum ar fi WhatsApp și Telegram, este dată de un sistem prin care utilizatorii pot primi o parte din profitul încasat de companie. “Peste 70% din câștigurile pe care WowApp le obține din vânzarea spațiului publicitar sau din apelurile plătite în afara rețelei WowApp se întorc la utilizatori. Aceștia decid apoi ce vor face cu fondurile: le pot dona către ONG-uri sau le pot transfera în propriul cont bancar”, spune fondatorul aplicației, au afirmat reprezentanții companiei.

WowApp în urma cu o lună și până acum a înregistrat circa 100.000 de membri.“România conduce detașat în topul țărilor cu cei mai mulți membri și reprezintă 25,5% din totalul rețelei WowApp, 25.500 de romani făcându-și cont pănă în prezent. Țara noastră este urmată de Rusia (15.500 de membri), Brazilia (12.000 de membri), Ucraina (5200 membri), Italia (4150 membri) și SUA (4.000 membri)”, susține compania.

WowApp a fost fondata în urmă cu cinci ani de omul de afaceri Thomas Knobel, care a fondat și compania telecom Nobel (rețea VoiP). Acesta este un antreprenor de origine elvețiană care a venit în urma în 2007 în România pentru a-și dezvolta afacerile aici, pentru că, dupa cum o recunoaște chiar el, nu și-ar fi permis o echipă de dezvoltatori în Silicon Valley.

Investițiile pentru lansarea Wow App pe  piața românească s-au ridicat la circa 30 de milioane de dolari, conform StartupCafe.ro.

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •