Bărbații manageri sunt lideri, femeile manager sunt autoritare

Barbatii manageri sunt lideri, femeile manager sunt autoritare

Într-o lume în care discuția despre egalitatea dintre sexe este una dintre cele mai frecvente activități, în multe companii, evoluția spre un echilibru este un drum foarte alene parcurs. Autorii de la Centrul pentru Leadership Creativ atrag atenția, în urma unui sondaj realizat printre numeroși angajați, că percepția aceleiași atitudini de management din partea unui bărbat versus a unei femei este caracterizată cu cuvinte diferite. Cel mai des, un manager dur este ”puternic” la genul masculin, în timp ce la feminin devine de-a dreptul ”despotică”, ”autoritară” sau chiar mai mult, ”nebună”.

Acest sondaj a apărut ca urmare a campaniei lansate de Sheryl Sandberg, COO-ul Facebook, care a circulat pe internet sub numele ”BanB Bossy”. Mesajele campaniei se învârt în jurul ideii că, de la vârste foarte fragede, fetele sunt învățate să fie tăcute și ascultătoare, iar atunci când ies din aceste tipare sunt adesea criticate, evitate și considerate autoritare – un cuvânt care poate să le descurajeze pe tinere să urmeze o carieră care le-ar putea duce într-o poziție de leadership.

Conotațiile cuvântului „autoritar”

Astfel că, specialiștii au decis să analizeze ce anume denotă pentru vasta majoritate cuvântul ”autoritar”: este vorba de asertivitate și abilități de leadership sau se referă la altceva? Răspunsul a venit să confirme că, în general, conotația acestui cuvânt este una negativă. Cele șase indicii ale unui comportament autoritar au rezultat ca fiind următoarele:

  1. Oamenii autoritari îi controlează pe ceilalți și dictează ordine
  2. Oamenii autoritari ignoră perspectivele altora
  3. Oamenii autoritari sunt nepoliticoși și insistenți
  4. Oamenii autoritari micromanageriază și dau taskuri în cele mai mici detalii
  5. Oamenii autoritari se concentrează pe putere și statut
  6. Oamenii autoritari interacționează în stil agresiv

Ceea ce ne conduce la următoarele concluzii:

A fi autoritar este un semn de leadership greșit aplicat. Autoritar nu este sinonim cu asertiv sau cu alte abilități de leadership. Femeile sunt considerate autoritare la locul de muncă mai des decât bărbații. Sunt de două ori mai multe șanse să ți se spună că ești autoritară față de unui bărbat (33% femeilor, 17% bărbaților).

Toți colegii descriși ca fiind ”bossy” nu sunt populari și nu sunt văzuți ca niște oameni care ar putea avea succes. Femeile autoritare sunt și mai puțin populare decât bărbații cu aceeași atitudine.

Un comportament de acest tip este unul dintre motivele pentru care nu ai avea șanse la o promovare, indiferent de gen. Cu toate acestea, în cazul femeilor, este citat mai des.

În concluzie, a fi autoritar sau a transmite această impresie poate avea consecințe foarte neplăcute la locul de muncă, în special dacă ești de sex feminin. Poate a sosit momentul să ne revizuim vocabularul și, de ce nu, și atitudinea.

(Foto: rawpixel.com, www.unsplash.com)