Deadline-ul, o problemă? Cum să realizați proiecte bune în timp record

Unele proiecte sunt demarate cu multă ușurință, însă undeva pe la jumătatea muncii, roțile mașinii se înțepenesc. Deadline-ul se apropie cu pași repezi, iar lucrurile nu se urnesc din loc. Ce este de făcut?

Nu punem la îndoială că veți duce proiectul la bun sfârșit într-o variantă care să corespundă așteptărilor voastre, dar acest lucru va implica ore suplimentare, poate și în week-end-uri, numai să iasă totul bine. Trebuie, totuși, să găsiți o soluție care să accelereze rezolvarea de task-uri, dar fără a afecta calitatea produsului sau serviciului final. În acest sens, vă propunem câteva metode care ar putea să vă fie de folos:

Stabiliți obiective mici

Orice proiect poate fi împărțit în sarcini, iar sarcinile pot fi și ele împărțite în obiective mai mici. Astfel, puteți face o listă cu aceste sarcini divizate, după care să stabiliți timpul pe care îl veți investi în fiecare.

Eliminați lucrurile care vă distrag

Împărțiți-vă ziua de muncă în seturi de câte 90 de minute, în care să lucrați fără să fiți întrerupți. Puteți încerca să puneți telefonul pe silent sau să nu intrați pe internet în cele 90 de minute, ca să nu fiți distrași de la muncă, recomandă Inc.com.

Cereți ajutor

Să duceți la capăt un proiect excelent aduce o satisfacție mult mai mare decât dacă ați împărții lauri cu alte persoane. Însă în situațiile în care nu puteți respecta deadline-ul, ar fi cazul să cereți ajutor de la colegi sau chiar prieteni. În plus, aceștia pot veni cu idei noi.

Nu vă încetiniți la probleme care mai pot aștepta

Dacă anumite detalii din proiect nu ies așa cum vă doriți, treceți mai departe, pentru a nu rupe ritmul de lucru, și reveniți când credeți că le puteți rezolva așa cum trebuie. Bineînțeles, dacă este o parte esențială din proiect, mai bine o rezolvați la momentul potrivit, pentru că s-ar putea să vă încurce pe parcurs ce avansați.

Luați pauze și revizuiți

Dacă simțiți că faceți o muncă de Sisif, luați o pauză și îndepărtați-vă pentru câteva minute de masa de lucru. Ulterior, reveniți asupra a ceea ce ați lucrat și vedeți în ce proporție ați respectat planul inițial. De asemenea, este și o metodă eficientă de a descoperi unde trebuie să insistați.

Rămâneți concentrați

Atunci când nu mai aveți energie să lucrați, gândiți-vă la ce ar înseamna proiectul dacă ar fi terminat. Adunați-vă și continuați!

(Foto: Nana B Agyei/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •