Lecție de leadership: Transformă-ți visul în realitate

Warren Bennis, una dintre cele mai respectate autorități în materie de leadership din lume, spunea că leadership-ul este calitatea de a transforma o viziune în realitate. Și este o lecție de leadership extrem de utilă!

De fapt, ce vrea să spună Warren Bennis, potrivit Harvard Business Review, este că, atunci când îți stabilești o serie de obiective în ceea ce privește afacerea pe care o ai, trebuie să-ți construiești un scenariu de film.

Citește și Cum să te pregătești de cel mai groaznic coșmar

Cu cât filmul din capul tău este mai reușit și mai real, cu atât îi dai mai multă greutate în viața reală. Filmul este un plan vizual pe care îl ai pentru afacerea ta.

Mai mult, atunci când îți imaginezi un astfel de film, în care tu arăți exact ceea ce trebuie să faci ca să-ți atingi obiectivele, îți stimulezi zonele din creier asociate cu mișcarea.

Citește și Romeo Ilie: Dacă ai foresight-ul la degetul mic, ești stăpânul lumii

Un alt beneficiu al vizualizării obiectivelor pe care vrei să le atingi este că te ajută să-ți reduci anxietatea. Atunci când închizi ochii și îți imaginezi că ai ajuns acolo unde îți dorești reprezintă un exercițiu pentru ceea ce se va întâmpla în viitor: în momentul în care îți vei atinge obiectivul, nu vei fi speriat și vei știi exact ce să faci!

Dacă vrei ca filmul tău să aibă succes, atunci trebuie să urmezi niște pași. Mai întâi, trebuie să-ți stabilești obiectivul. Ai grijă să fie unul cât mai real, cât mai grafic. Caută imagini pe Google pentru obiectivul tău și printează-le.

Citește și „Caut mentor dispus să îşi împărtăşească greşelile…”

Trebuie să te asiguri că, în fiecare zi, îți vei dedica puțin timp ca să te uiți la imaginile care reprezintă ceea ce îți dorești tu cel mai mult. Prin acest obicei, creierul tău va va crea, în timp, un plan prin care vei reuși ceea ce ți-ai propus.

Acum, că ai aflat ce trebuie să faci ca să-ți atingi scopul, ce mai aștepți?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •