5 cărți recomandate de Bill Gates

5 carti recomandate de Bill Gates

Fondatorul Microsoft Bill Gates a făcut câteva recomandări de cărți pe care ar trebui să le citești vara asta. Gates a postat pe blogul lui cinci recomandări de cărți, avertizând însă că niciuna dintre ele nu este ușor de citit.

Upheaval- Jared Diamond

De ce îl recomandă Gates: „Sunt un mare fan a tot ceea ce Jared a scris și ultima sa carte nu face excepție. Cartea explorează felul în care societățile reacționează în momentele de criză și folosește o serie de studii de caz fascinante pentru a arăta cum națiunile au reușit să treacă de crize existențiale cum ar fi războiul civil, amenințările străine și starea generală de rău. Sună cam deprimant, dar am terminat cartea mai optimist cu privire la abilitatea noastră de a rezolva probleme decât am început.

Nine Pints ​​- Rose George

De o recomandă  Gates: „Dacă sângele îți provoacă greață, probabil că nu e pentru tine, dar dacă ești ca mine și ți  se pare fascinant, te vei bucura de această carte scrisă de un jurnalist britanic care are o o legătură specială personală cu subiectul cărții Sunt un mare fan al cărților care intră adânc pe un anumit subiect, așa că Nine Pints ​​(titlul se referă la volumul de sânge dintr-o persoană adultă) a fost chiar pe gustul meu. Este plină de lucruri super-interesante care vă va lăsa cu o perspectivă nouă pentru sânge. „

A Gentleman in Moscow – Amor Towles

De ce îi recomandă Gates: „Se pare că toată lumea pe care o cunosc a citit această carte, în cele din urmă am intrat și eu în club după ce cumnatul meu mi-a trimis o copie și mă bucur că a făcut-o. Romanul lui Towles despre un conte condamnat pe viață în arest la domiciliu într-un hotel din Moscova este distractiv, inteligent și surprinzător de optimist. Chiar dacă nu vă place să citiți despre Rusia la fel de mult ca mine (am citit fiecare carte de Dostoievski), un domn la Moscova este o poveste uimitoare de care oricine se poate bucura „.

Presidents of War – Michael Beschloss

De ce Gates recomandă: „Interesul meu față de toate aspectele războiului din Vietnam este principalul motiv pentru care am decis să propun această carte. Când am terminat-o, am învățat multe nu numai despre Vietnam, ci despre celelalte 8 conflicte majore SUA a intrat între sfârșitul secolului al XIX-lea și anii 1970. Scopul larg al lui Beschloss vă permite să învățați lecții transversale importante despre conducerea prezidențială. „

The Future of Capitalism -Paul Collie

De ce îl recomandă Gates: „Cea mai recentă carte a lui Collier este o analiză profundă despre un subiect care preocupă mulți oameni în momentul actual. Deși nu sunt de acord cu el despre tot – cred că analiza lui este mai bună decât soluțiile propuse – fundalul său ca economist de dezvoltare îi dă o perspectivă inteligentă privind direcția în care se îndreaptă capitalismul „.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •