Cum să ai succes în carieră chiar dacă nu excelezi la nimic în mod special

succes

Se spune că pentru a avea succes în viață trebuie să-ți descoperi punctul forte și să-ți faci treaba cât mai bine. Acest sfat funcționează în cazul celor care au un talent anume, dar pentru restul este doar simplă teorie. Ce se întâmplă dacă nu știi să faci nimic în mod special?

Vestea bună este că aproape toată lumea se pricepe să facă ceva, la modul general, inclusiv mega-starurile. Prea puțini oameni de succes sunt de fapt foarte buni în ceea ce fac. Cei mai mulți se pricep să facă mai multe lucruri la un nivel mediocru.

Bill Gates nu este cel mai bun programator din lume, nici cel mai bun speacker, agent de vânzări, vizionar sau contabil.

Stăpânește însă aceste aptitudini la un nivel acceptabil și a învățat să le dezvolte pe toate odată în ceva mult mai valoros.

Will Smith nu se consideră cel mai bun actor sau muzician din lume. A combinat aceste aptitudini cu o personalitate șarmantă, și-a făurit propriul brand personal și a muncit din greu pentru a ajunge unde este. Ceea ce a rezultat ca întreg este mult mai interesant decat fiecare calitate luată în parte.

Cei mai mulți dintre acești oameni ar fi făcut o greșeală imensă dacă s-ar fi concentrat doar pe acel lucru la care se consideră a fi cei mai buni.

Spre exemplu, Steve Jobs ar fi putut ajunge doar un simplu vânzător de mașini.

Chiar dacă știi să faci mai multe lucruri la un nivel mediocru, toate acestea combinate te pot transforma în ceva de neprețuit.

Citește mai mult pe BusinessInsider.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •