Semne ca ar trebui sa iti dai demisia de la actualul loc de muncă

Semne ca ar trebui sa iti dai demisia de la actualul loc de munca

Nu e nimic ieșit din comun pentru angajați să aibă o zi proastă sau două, ori chiar o săptămână. Și e destul de comun pentru o persoană normală să se plângă de șeful său sau de un coleg din când în când. Dar cum știi când e doar „una din zilele alea” sau e ceva mai serios?

Mi-am dat demisia de la multe joburi în viața mea, povestește John Rampton, contributor al entrepreneur.com. Mi-am dat demisia în feluri unice, rupându-mi uniforma și plecând din magazin după o ceartă stupidă cu șeful meu. nu recomand asta, dar toată lumea ar trebui să știe când să demisioneze. Deși demisionând  poate fi o inconveniență în viața personală, poate fi o opțiune perfectă pentru o satisfacție pe termen lung. La ultimul job am rcunoscut că e nevoie să plec atunci când dorința de a deveni antreprenor a fost mai puternică decât un salariu stabil.

Cu siguranță mulți antreprenori realizează că ar trebui să demisioneze, dar stabilitatea financiară îi ține agățați.

Înțeleg complet. Am fost acolo. Economisește înțelept ca să poți să devii antreprenorul la care visezi să fii, dacă ăsta e visul tău.

Fii atent la câteva semnale care te pot ajuta să clarifici dacă e sau nu timpul să demisionezi și să te avânți într-o nouă aventură.

Ești plictisit și neinspirat

Ții minte când te-ai angajat? Erai plin d pasiune în fiecare dimineață și abia așteptai să ajungi la job. Chiar dacă aveai o zi proastă, îți făceai treaba bine și nu ți se părea o corvoadă să mergi la muncă. Dacă te trezești în fiecare dimineață plictisit, neinspirat, fără pic de entuziasm, e timpul să iei în considerare faptul că ar trebui să demisionezi și să vezi ce alte opțiuni ai în carieră.

Îți tot promiți că vei demisiona

Mulți oameni experimentează o zi sau două de senzație de saturare și sunt gata să renunțe la slujba lor o dată pentru totdeauna. Dar ia-ți o zi și odihnește-te și reconsideră asta.

Îmi amintesc perioada de trei luni când mi-am promis zi de zi că voi renunța la slujba mea.  În timp ce lucram acolo, devenisem din ce în ce mai interesat de a-mi începe propria afacere, și din moment ce făceam mai mulți bani în afara muncii decât am făcut la locul de muncă, am făcut saltul.

În loc să promiteți că renunțați la locurile de muncă în fiecare zi, începeți să fiți proactivi în afara muncii, făcându-vă un bun candidat pentru următoarea companie pentru care doriți să lucrați sau pentru a începe să vă transformați în cine vreți să deveniți. Deși nu este întotdeauna ușor să părăsiți un loc de muncă, să încalci o promisiune timp de multe luni nu vă va ajuta niciodată.

Nu te integrezi

Poate ai un job extraordinar cu un salariu mai mult decât decent. Probabil îți tolerezi colegii destul de bine. Dar pur și simplu nu te integrezi. Poate ai nevoie de mai multă disciplină și implicare din partea angajatorului, sau invers, de mai multă libertate. Câteodată, poate nu e nimic în neregulă cu jobul în sine, dar compania sau superiorul nu îți împărtășesc valorile morale sau nu se potrivesc personalității tale.

E o situația grea, pentru că un alt job poate să nu fie foarte diferit. Gândește-te la ce s-ar întâmpla dacă ai vorbi cu șeful tău și ai încerca să găsești o cale mai bună de a te integra. Dacă asta nu e o opțiune, sau nu poți găsi un alt departament sau altă echipă în care să te simți mai bine, e timpul să pleci.

Ai un șef oribil

Uneori e nevoie de un manager teribil care să te împingă să demisionezi.  De ce să ai de-a face cu un șef oribil care te controlează zi de zi? Doar dacă ai siguranța că va pleca curând, poate merită să rămâi.

Dacă nu, încearcă să vorbești cu el. E posibil? Dacă nu, clar trebuie să pleci.

Ești stresat, anxios și nefericit

Cu siguranță ai zile în care îți dorești să stai acasă și să dormi. Dar dacă asta începe să fie din ce în ce mai des, poate e o altă problemă. Munca nu e întotdeauna distractivă, dar dacă devii anxios, nefericit și stresat doar când te gândești la muncă, atunci mai bine iei în considerare să îți faci o favoare și să pleci cât mai poți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •