Cele mai bune practici privind procesul de angajare

Cele mai bune practici privind procesul de angajare

Procesul de angajare este o parte importantă a conducerii unei afaceri de succes. Asigurați-vă că dezvoltați un proces care va duce la noi angajări fructuoase.

Găsirea angajaților potriviți este o sarcină esențială care nu ar trebui să fie grăbită. Faceți-vă timp pentru a lua în considerare cu atenție rolul pentru care angajați, creați o descriere solidă a postului, publicați-vă disponibilitatea locului de muncă, interogați candidații și, eventual, faceți o ofertă. Omiterea oricăror pași pe parcurs vă poate costa pe termen lung. Iată câteva dintre cele mai bune practici pentru un proces solid de angajare, scrie business.com.

Care este calendarul procesului de angajare?

Este important să fiți flexibili cu calendarul procesului de angajare, deoarece s-ar putea să aflați că trebuie să-l adaptați pe baza cerințelor rolului, industriei sau companiei dvs. Cu toate acestea, nu trebuie să personalizați neapărat procesul de selecție pentru fiecare candidat, deoarece acest lucru duce adesea la un timp excesiv petrecut cu candidații pentru funcții de nivel înalt și la un timp insuficient petrecut cu candidații pentru funcții de nivel inferior. Aveți nevoie de oameni buni la toate nivelurile. Amintiți-vă în continuare că găsirea celui mai calificat candidat merită efortul, indiferent de nivelul locului de muncă sau de mediul de afaceri.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Având în vedere acest lucru, atunci când ați identificat nevoia de a angaja pe cineva, utilizați acest model ca ghid pentru pașii procesului:

Saptamana unu

Creați un anunț de angajare. Anunțul postului trebuie să aibă o descriere exactă a postului. Descrierea corectă combină două elemente: ce caută compania la un candidat și cum va ajuta compania ca noul angajat să reușească. În multe cazuri, scrieți pentru un public specializat cu așteptări specifice. Omiterea informațiilor importante despre compania dvs. și despre slujbă ar putea determina un candidat calificat să caute în altă parte.

Postați anunțul locului de muncă. Difuzați anunțul de locuri de muncă pe forumuri, site-uri web din industrie, rețele sociale și rețele profesionale.

Căutați informații din exterior. Discutați despre procesul dvs. de angajare cu profesioniști de încredere, consilieri personali sau cu oricine a demonstrat abilitatea de a oferi informații despre afacerea și industria dvs. Uneori, persoanele din afară pot oferi perspective noi care vă vor trimite pe dvs. și echipa dvs. de resurse umane într-o nouă direcție interesantă. S-ar putea chiar să numească persoana care în cele din urmă primește slujba.

Vorbiți cu recrutorii. Contactați recrutorii care au fost eficienți în industria dvs.

Contactați rețeaua. Recrutați candidați direct prin intermediul rețelelor sociale sau a altor metode de rețea mai tradiționale, cum ar fi apelurile telefonice. Nu este niciodată rău să le reamintim oamenilor că talentele lor sunt respectate, chiar dacă nu aplică pentru această funcție.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

A doua săptămână

Primiți și examinați cererile. În decurs de o săptămână de la postarea postului, ar trebui să primiți câteva aplicații și rezumate. Începeți să căutați prin ele pentru a identifica câteva potriviri bune.
Efectuați interviuri inițiale. După ce ați identificat câțiva candidați calificați, puteți începe să efectuați interviuri telefonice sau video.
Solicitați informații suplimentare. Solicitați mai multe informații de la candidați (dacă este necesar). Puneți-i să răspundă la întrebări prin e-mail, să susțină un test de editare sau de programare sau să ofere mostre de lucru.

Săptămâna a treia

Programați și susțineți interviuri în persoană. Pe baza primei runde de interviuri, începeți programarea și susținerea interviurilor în persoană. În situații de urgență, videoconferința ar putea fi suficientă.

Săptămâna a patra

Finalizați prima rundă de interviuri în persoană. În funcție de poziția pe care o ocupați și de mulți alți factori, numărul de săptămâni pe care le petreceți în prima, a doua și runda suplimentară de interviu va varia.
Ține a doua rundă de interviuri. Programați și  organizați prezentări de candidați și interviuri de grup.
Faceți verificări de referință. Începeți să contactați referințe. Managerul de angajare sau specialistul în resurse umane poate face acest pas mai devreme în proces, dar dacă nu au făcut-o, acum este momentul.

Săptămâna a cincea

Efectuați interviuri de urmărire. Dacă este necesar, faceți o altă rundă de interviuri, adesea cu solicitanții întâlnindu-se cu conducerea superioară.
Solicitați candidaților să facă prezentări. Programați și organizați sesiuni în care solicitanții selectați fac prezentări.
Finalizați lista scurtă. Limitați-vă lista la câțiva candidați pe care v-ați simți confortabil să-i angajați.

Săptămâna șase

Faceți o ofertă de muncă. Odată ce aveți în minte un candidat de top, faceți o ofertă. Asigurați-vă că aveți toate detaliile, cum ar fi salariul și beneficiile, prezentate în oferta dvs.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

A negocia. Nu fiecare candidat va fi de acord cu prima dvs. ofertă. Fiți pregătit să negociați salariul și alte condiții de angajare.

Efectuați verificări de fond. Înainte de a finaliza orice contract de angajare, asigurați-vă că totul a fost abordat într-o verificare de fond (dacă alegeți să efectuați una).

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •