Cum să îți îmbunătățești strategia de marketing pe social media

Mai merita marketingul pe retelele sociale?

Dacă nu cercetezi trendurile actuale și viitoare cu privire la social media ca pe un mod de a îți îmbunătăți strategia de marketing, cel mai probabil pierzi o oportunitate imensă de a crea conversii, de a construi liste de email și de a îmbunătăți felul în care te raportezi la generația ta. Asta pentru că social media este unul dintre cele mai bune moduri de a îți conduce afacerea, cu aproximativ 3,5 miliarde de utilizatori în lume.

Știi deja că audiența ta țintă este prezentă pe aceste platforme, activă în distribuirea de conținut și în interacțiunea cu brandurile. Important este cum profiți de această informație ca să obții cele mai bune rezultate posibile pentru afacerea ta.

Iată câteva trenduri pe social media la care ar trebui să fii atent dacă vrei să îți îmbunătățești rezultatele strategiei de marketing și îți duci brandul în topuri.

Content personalizat

Din moment ce fiecare individ are nevoi diferite, poate fi dificil să creezi content pe social media personalizat pe audiența ta. Cu toate că poate fi o sarcină grea, nu este imposibilă. Studiază datele Analitycs care îți vor spune ce vrea exact audiența ta, ce îi interesează pe oamenii care fac parte din publicul tău, și astfel poți ajunge să le satisfaci nevoile. Personalizându-ți contentul pe piața-țintă, vei obține mai mult decât dacă postezi content generic care nu atrage pe nimeni.

Cel mai bine este să începi să oferi conținut de valoare gratis. Pe lângă Analitycs, întreabă-ți audiența ce vrea să vadă mai mult. Cele mai multe platforme sociale îți permit să faci poll-uri, astfel încât cei care te urmăresc să-ți răspundă pe un anumit subiect. Asta îți va da informațiile de care ai nevoie chiar din interior, lucru pe care îl poți folosi în timp ce îți menții cititorii actuali mulțumiți, scrie business.com

Livestreaming

În ultimii ani, video-urile live au cucerit lumea și au funcționat de minune pentru branduri. Din ce în ce mai multe platforme sociale observă creșteri în engagementul utilizatorilor și al interacțiunilor, atunci când se folosește serviciul de livestreaming, ca mod de a connecta utilizatorii. Twitter, Facebook și Instagram au serviciu de livestreaming. Este cel mai nou mod de a te conecta cu audiența și de a îți mări traficul. Privitorii adoră să vadă ce se petrece în spatele scenelor brandurilor favorite și atunci când văd ce se petrece în afacere, ar putea investi în ea.

Content de calitate ridicată

Asta pare ca o regulă nescrisă a conținutului generalist de  marketing, dar puțini dintre cei care fac marketing pe social media depun efort în  realizarea conținutului lor de pe rețelele sociale. Cum îți reprezinți brandul pe rețelele sociale determină numărul urmăritorilor tăi, rata de angajament și cea de revenire a utilizatorilor. Contul personal de social media contează, pentru că este o poartă de acces spre site-ul tău pentru utilizatori.

Marketingul influencerilor

E timpul în care fiecare afacere încorporează marketingul influencerilor în strategia lor pe social media. Studiile Twitter au aflat că 49% dintre utilizatorii săi se bazează pe recomandarea produselor de către influenceri. Asta arată tipul de impact pe care influencerii îl au asupra deciziilor de cumpărare pe care le iau oamenii.

Folosind influenceri pentru a îți promova brandul și produsele sau serviciile este un mod grozav de a te conecta cu audiența ta la un nivel mai profund și de a-i arăta că persoanele lor favorite îți promovează afacerea. Îți sporește credibilitatea și arată audienței că îi meriți banii.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •