De ce software-ul de monitorizare a angajaților este util atât pentru munca de la distanță, cât și pentru birou

De ce software-ul de monitorizare a angajatilor este util atat pentru munca de la distanta, cat si pentru birou

Deoarece companiile au fost forțate să își închidă birourile și să adere la un mediu de lucru de la distanță, din cauza pandemiei de COVID-19, industria software-ului de monitorizare a angajaților a înregistrat o creștere a cererii cu trei cifre. Forța motrice a fost nevoia de a menține continuitatea activității, ceea ce poate fi un lucru dificil pentru angajații care lucrează cu membrii familiei în aceeași cameră.

Cu toate acestea, acum, când guvernele se ocupă de măsurile restrictive, multe companii se luptă să decidă dacă noua lor normă ar trebui să includă munca de acasă și, dacă da, dacă analiza comportamentului angajaților trebuie să facă parte din asta, scrie business.com.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Beneficiile software-ului de monitorizare a angajaților

Cele mai mari avantaje ale unei companii care folosește instrumente de analiză a forței de muncă după întoarcerea la birou constau în problemele pe care le rezolvă cu funcțiile și integrările sale:

  • Management de proiect
  • Productivitate și responsabilitate
  • Mediu de lucru echitabil
  • Revizuirea performanței obiective
  • Securitatea sistemului intern și a datelor

1. Management de proiect

Deoarece operațiunile comerciale sunt în mare măsură digitalizate astăzi, companiile din toate nișele cu diferite structuri ale echipei au trecut de etapa utilizării tablelor și fișelor pentru gestionarea volumului de muncă al angajaților.

Întreprinderile mari și IMM-urile s-au transformat în implementarea unor platforme moderne de management de proiect pentru a facilita planificarea și distribuția volumului de muncă într-un mod mai coerent. Cei care au ales platforme de monitorizare a activității de top, în timp ce lucrau de la distanță, au făcut-o parțial deoarece au integrat și un sistem de management de proiect.

Chiar dacă unii proprietari și manageri de afaceri consideră că nu vor trebui să urmărească în mod activ performanțele angajaților o dată înapoi în cadrul biroului, îndepărtarea de o modalitate eficientă și stabilită de a gestiona volumul de muncă ar fi o greșeală, deoarece poate provoca reținerea fluxurilor de muncă și a angajaților, mai pe scurt ineficiență.

Startup versus microîntreprindere: Ce ar trebui să construiți?

Software-ul de monitorizare a angajaților cu o funcție încorporată de gestionare a sarcinilor oferă o imagine exactă a lucrărilor pe care fiecare angajat le lucrează la un moment dat, dar și a modului în care activitatea sa se corelează cu abilitățile de gestionare a proiectului și a timpului.

Îi ajută pe manageri să identifice dacă membrii echipei lor acordă urgență sarcinilor cu valoare ridicată sau își pierd timpul în sarcini puțin importante.

Mai mult, este de asemenea un „kit de prim ajutor” în situații în care un proiect suferă un regres, deoarece oferă proprietarilor de afaceri și managerilor mijloacele de a investiga sursa problemei (inadecvarea sau indisponibilitatea instrumentului, lipsa de îndemânare, managementul timpului etc.).

Aici software-ul de monitorizare a ecranului de calitate oferă informațiile necesare pentru gestionarea corectă a proiectului, indiferent de locul în care lucrează personalul, fără a le încălca confidențialitatea.

2. Productivitate și responsabilitate

În medie, companiile înregistrează o creștere a productivității de aproximativ 25% în prima lună de implementare a acestui tip de instrument. Aceasta include companii cu un cadru de lucru sau o forță de muncă distribuită, întreprinderi mari și IMM-uri, precum și cele care angajează doar personal cu normă întreagă sau au colaboratori externi.

Factorii de decizie au adesea o idee preconcepută potrivit căreia angajații care lucrează într-un mediu de birou sunt mai productivi și mai responsabili pentru munca lor decât omologii lor la distanță, deoarece sunt monitorizați de către supervizorii lor personal – de unde și reticența de a avea software de monitorizare a activității la birou. Cu toate acestea, există mai mulți factori de luat în considerare aici.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Într-un mediu de lucru sănătos, angajații responsabili și introspectivi găsesc un astfel de software util pentru autoevaluarea obiceiurilor lor de muncă. De multe ori, oamenii nici nu sunt conștienți de cât timp pierd în sarcini mai puțin importante și de reorientarea asupra unei sarcini după întreruperi, ceea ce la rândul său îi face să stea peste program la birou pentru a termina sarcinile la timp.

Informații exhaustive asupra fluxurilor lor de muncă zilnice facilitează reducerea timpului pierdut. În acest sens, monitorizarea activității computerului îi implică activ în optimizarea procesului companiei prin ridicarea responsabilității și a nivelului lor de productivitate.

Mai mult decât atât, accesul la perspectivele de productivitate poate adăuga mulțumire angajaților, deoarece își pot îmbunătăți eficacitatea la locul de muncă și pot experimenta continuu sentimentul de realizare la locul de muncă.

3. Mediu de lucru echitabil

Într-un mediu conflictual, instrumente de acest tip pot ajuta la rezolvarea problemelor și la eliminarea blocajelor, deoarece acestea apar în proiecte cu personal multiplu sau echipe cu o atmosferă de lucru încordată.

În cazurile de dezacord între membrii echipei cu privire la respectarea programului de lucru, a fi punctual la locul de muncă și la îndeplinirea angajamentelor profesionale la timp, fără a deranja obiceiurile de lucru ale altor persoane, software-ul de monitorizare a timpului poate fi instrumentul potrivit în rezolvarea problemelor într-un mod obiectiv și constructiv.

Întotdeauna există acea persoană care ajunge cu întârziere la muncă sau căreia îi place să plece devreme fără să își termine sarcinile pentru a doua zi. Deși acest lucru este acceptabil în circumstanțele potrivite, poate crea dezechilibre și conflicte în echipă.

Citește și: Sfaturi pentru a îți împuternici și încuraja angajații

Rezolvarea acestor probleme fără a deranja cultura companiei necesită o abordare delicată și un ochi obiectiv, care este exact acolo unde un astfel de software oferă cel mai mult ajutor – prin furnizarea de date precise, nepărtinitoare de relațiile interpersonale și relevante pentru situații de acest fel.

Cele mai multe programe de analiză a forței de muncă afișează în mod clar tiparele de activitate la nivel individual, echipă și companie, permițând astfel proprietarilor de afaceri, conducătorii echipei sau managerilor de resurse umane să creeze un mediu de lucru corect pentru toți cei implicați.

Sursa foto: Unsplash

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •