Noi cercetări confirmă cele 5 motive pentru care angajații își părăsesc șefii

Noi cercetari confirma cele 5 motive pentru care angajatii isi parasesc sefii

Datele analizate în urma unui studiu la care au participat peste 25.000 de angajați din întreaga lume dezvăluie câteva motive extrem de cunoscute pentru care oamenii părăsesc companiile.

În plus, cea mai recentă cifră care a ieșit la iveală și care ar trebui să-l alarmeze pe Directorul Financiar din orice companie, este legată de costul mediu al pierderii unui angajat, care este de 33% din salariul angajatului.

Pentru a ajuta companiile să abordeze problema pierderii constante a banilor cauzate de fluctuaţiilor de personal, compania TinyPulse specializată pe studii legate de implicarea angajaţilor, a expus recent un raport care clarifică motivele pentru care angajații părăsesc companiile.

După analizarea răspunsurilor primite de la peste 25.000 de angajați din întreaga lume din ianuarie până în octombrie 2018, cercetarea dezvăluie cinci motive, pe care vă invit să le adresaţi cu atenţie.


1. Performanța slabă a managementului.

Cu toţii am mai auzit acest motiv, iar acest raport o dovedește încă o dată: contează ceea ce angajații simt faţă de superiorii lor direcți. Atunci când angajații evaluează performanța superiorului lor ca fiind slabă, șansele sunt
de patru ori mai mari ca aceștia să fie în căutarea unui nou loc de muncă. În plus, studiul a arătat că „40% dintre angajații care nu evaluează performanța supervizorului ca fiind una bună au fost la un interviu pentru un nou loc de muncă în ultimele trei luni, în comparație cu doar 10% dintre cei care evaluează performanţa supervizorului ca fiind una bună”.

2. Lipsa aprecierii angajaților.

Ceva atât de simplu (și gratuit), precum aprecierea angajaților pentru contribuțiile aduse poate fi un factor care face diferenţa. Acesta, desigur, ar presupune angajarea și promovarea mai multor manageri cu abilităţi de conducere centrate pe oameni, care pot recunoaște și exprima aprecierea pentru oamenii lor. Potrivit raportului, aproape 22% dintre angajaţii care nu se simt apreciaţi atunci când fac o treabă bună au participat la un interviu pentru un loc de muncă în ultimele trei luni, în comparație cu doar 12,4%, care se simt apreciaţi.

Citește și 7 semne că în 2019 vei deveni un lider bun

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •