7 semne că în 2019 vei deveni un lider bun

7 semne ca in 2019 vei deveni un lider bun

Toată lumea dorește rezultate imediate, dar acest lucru se întâmplă cu greu și destul de rar, indiferent dacă încerci să pierzi în greutate, să îţi îmbunătățești veniturile sau să te dezvolți ca lider. Acest lucru se datorează faptului că rezultatele, în special cele cu impact durabil, reprezintă produsul secundar de la a face lucrurile potrivite în fiecare zi.

Dacă conduci o echipă dar nu vezi rezultate imediate, nu înseamnă că totul este pierdut. Există șapte semne care îţi spun că în anul 2019 ai cele mai multe șanse să devii un lider mai bun.

1. Citești o carte sau asculți un podcast zilnic.
Obiceiul zilnic de a citi cărți sau de a asculta podcasturi educaționale nu este unul ușor de adoptat având în vedere multiplele opțiuni de divertisment care sunt la îndemână. Dar ai reușit să rupi vraja de a viziona Netflix în fiecare seară sau să renunţi la obiceiul de a asculta muzică în timpul drumurilor tale către birou pentru că știi că liderii sunt mari cititori. În mod constant citești sau asculți o nouă carte de afaceri pentru a-ţi extinde cunoștințele și pentru a-ţi antrena mintea. În timp ce această practică s-ar putea să nu-ţi ofere rezultate imediate, nu există nici o îndoială că vei simţi beneficiile în 2019 și mai târziu.

2. Ești proactiv în modelarea culturii echipei tale.
Este clar că nu subestimezi impactul culturii asupra dezvoltării personale. De fapt, modelezi constant cultura echipei tale într-o direcție pozitivă. Am ajuns să definim cultura în acest fel: valorile și credințele comune care ghidează gândirea și comportamentul. Cultura este totul pentru o echipă, iar în timp ce toată lumea din echipă joacă un rol în dezvoltarea continuă a culturii, este responsabilitatea liderului să o creeze și să o formeze.

3. Îți iubești oamenii.
Dacă ai de gând să excelezi în 2019, acesta ar trebui să fie sentimentul cel mai puternic pe care îl simţi atunci când te gândești la echipa ta. În Academia de Leadership, dragostea faţă de echipa ta se traduce în „să contribui la succesul și bunăstarea pe termen lung a cuiva”.

4. Nu mai ai favoriţi.
Suntem în mod natural atrași de oamenii care arată și se comportă ca noi. Este ușor să îi pui pe aceștia pe un piedestal și să îi tratezi diferit faţă de ceilalți. Ai învățat să respingi vechea zicală „îmi amintește foarte mult de mine” și, în schimb, creezi relații puternice cu fiecare membru al echipei tale. Fiecare membru al echipei trebuie să se ridice la aceleași standarde și îi consideri pe toţi la fel de responsabili.

Citește și Cum să găsești mai mult timp pentru a face tot ce îţi dorești

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •