Spiritul asociativ al românilor este în creştere

Intalnirile gazduite de HR Club sunt mult mai fecunde.

HR Management Club, asociaţia profesioniştilor în resurse umane, are două roluri principale:

  • creează cadrul pentru a face schimburi de bune practici în HR, fie pe un domeniu specific (recrutare, comp&ben, ODE etc.), fie pe industrii (IT&C, Banking, Retail, producţie etc.);
  • reprezintă interesele membrilor în discutarea proiectelor de lege relevante pentru comunitate. De altfel, HR Club este membru în Consiliul Economic şi Social.

Prin noi, specialiştii au cadrul necesar în care să discute deschis subiectele de HR care îi frământă. Comparativ cu alte spaţii de discuţie, pe același subiect, datorită disponibilităţii participanţilor de a spune lucrurilor pe nume, întâlnirile găzduite de HR Club sunt mult mai fecunde.

Cred că acest lucru se leagă de cultura de împărtăşire care s-a creat în comunitatea noastră în cei nouă ani de activitate formală (de când HR Club are personalitate juridică) şi în cinci ani anteriori de întâlniri informale între HR-i din România care învăţau această meserie practicând-o. Cea mai bună dovadă că oamenii de HR găsesc la HR Club ceea ce nu află în altă parte sunt creşterea numărului de membri ai asociaţiei (a plecat de la 40 de membri în 2004 şi acum are circa 450) şi gradul de reînnoire al statutului de membru, de peste 90% (conform statutului asociaţiei, membershipul se reînnoieşte anual, iar cotizația se plăteşte la fel).

Este greu de spus câți profesioniști în domeniu sunt în țară. Conform site-ului de socializare LinkedIn, numărul ar fi de aproximativ 9.000 de persoane. HR Management Club reuneşte 450 de membri, în principal HR-i din companii private.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •