Trup și suflet

Trup și suflet

Dezideratul suprem al ființei umane este fericirea. În cazul în care nu ne blocăm în definiția de dicționar a cuvântului și acceptăm să definim fericirea ca stare de bine, și nu ca euforie constantă, deja nu mai pare atât de dificil să acceptăm că este o deprindere care poate fi susținută prin mijloace specifice.

Există un studiu făcut în 2005 care demonstrează că nivelul de fericire este influențat de factori genetici (50%), circumstanțe de viață (10%) și activități pozitive intenționate (40%) (Lyubomirsky, Sheldon&Schkade, 2005).

Din el deducem că fericirea este o alegere personală și că există activități concrete care pot conduce la creșterea ei. Și cum ne dorim cu toții să fim mai fericiți, alături de cei din jurul nostru, în acest articol, voi prezenta acțiunile concrete pe care le întreprindem în organizația noastră în această direcție. Știm că mai sunt multe de făcut, dar ne bucurăm că putem povesti ceea ce am făcut până acum și că vom continua în această direcție.

La început
Mai întâi, au fost niște colegi care s-au adunat să joace fotbal; i-au reunit pasiunea comună pentru joc și dorința de a face mișcare. Apoi, ne-am gândit să contribuim cu închirierea unei săli. A urmat echipamentul. După aceea, niște colege au vrut să meargă la o sală de fitness, așa că am făcut niște abonamente. Eram în 2001.

Pe vremea aceea, aveam doar la Brașov un magazin și tot aici era și centrala administrativă. După niște ani, am început să jucăm din ce în ce mai mult tenis de masă. Chiar dacă ne-am concentrat foarte mult pe deschiderile de noi magazine, am reușit să organizăm de fiecare dată câte un meci, de bun augur pentru demararea activității într-un sediu nou.

Tot la inițiativa colegilor, la început mai timid, apoi cu o anvergură din ce în ce mai mare, au apărut campionatele între magazine. Sunt niște ani de când am stabilit ca susținerea mișcării sportive să facă parte din politica noastră. Drept urmare, acum avem două competiții anuale importante: fotbal și tenis de masă.

Sport
Campionatul Național de Tenis de Masă Selgros „Bila de Oxigen” se desfășoară din 2010 și antrenează aproximativ 160 de sportivi angajați în întreceri masculine, feminine și mixte.

Campionatul de Fotbal Selgros, o competiție dinamică și extrem de disputată între districtele Selgros, se află în cel de-al treilea an de desfășurare şi implică 20 de echipe care își dispută supremația.

Colegii care participă la aceste competiții așteaptă cu nerăbdare fiecare etapă. Suntem extrem de recunoscători celor care se ocupă de organizare, rezolvând adesea probleme delicate, precum deplasările în alte orașe sau organizarea de meciuri și campionate în afara programului de lucru.
Programul de susținere a sportului în toate magazinele înseamnă săli de sport sau baze sportive cu care avem contracte, unde colegii pot practica săptămânal fotbal, aerobic, fitness etc. Suntem foarte mândri că în trei dintre magazinele noastre am reușit să amenajăm săli de fitness, iar în alte patru magazine avem săli în care se joacă tenis de masă. În afara programului de muncă, desigur.

În 2012, aproximativ 100 dintre noi am participat la Corporate Games România. Cea mai mare bucurie a fost sentimentul de echipă unită pe care l-am avut acolo. Fotografia de pe pagina anterioară nu poate transmite emoția și bucuria colegilor care au defilat la parada concurenților. Aceștia loveau batoanele galbene din imagine, care erau dintr-un plastic destul de rigid, și strigau cât îi ținea gura. Fericirea are un sunet puternic. Secvența din filmul de promovare a campionatului în care apare Selgros ne umple de același sentiment de bucurie ca cel trăit atunci. Cea mai mare performanță a fost locul I la tenis de masă.

Ne gândim foarte serios să organizăm un campionat internațional de fotbal cu colegii noștri din Selgros Germania, Rusia și Polonia, pentru că știm că și ei joacă. Deocamdată, nu avem o echipă națională, dar se află pe lista noastră de priorități pentru la anul.

Și cultură
Pentru că sufletul și mintea sunt la fel de importante, ne-am gândit anul trecut să înființăm mini-biblioteci în magazine. Pasiunea pentru carte, pentru lectură, pentru dezvoltarea imaginației poate fi susținută în mod activ. Colaborasem în diverse programe educaționale și ne-am gândit că, dincolo de modul în care putem ajuta copiii din școli, putem oferi și colegilor noștri posibilitatea de a citi.

Cărțile sunt scumpe, nici acasă nu prea mai este loc pentru ele, iar librăriile sunt departe și se închid devreme. Nici bibliotecile tradiționale nu sunt tocmai lângă magazinele noastre, nu prea au noutăți, iar volumele pot fi uzate. Și atunci? Mini-biblioteca de companie a fost răspunsul. Este aproape de fiecare și absolut gratuită. Am colaborat cu editura Tritonic și am făcut o selecție de romane recente, tinere, ale lumii de azi, de acum.

Care nu au nici o legătură cu lista de lecturi obligatorii de la școală: romane de dragoste, de suspans și aventură, romane polițiste sau contemporane, cărți de dezvoltare personală, autori români și străini. Cartea poate fi un prieten. Mai ales când este atât de aproape.

Mini-bibliotecile se află în birourile de resurse umane din fiecare magazin, astfel încât colegii au acces în permanență la raftul cu cărți și pot fi serviți și îndrumați cu ușurință. Însă nu toți vin să ia cărți. Nici nu ne-am propus atât de mult. Dar
cărțile sunt acolo și îi așteaptă.

Colaborarea noastră cu Raiffeisen Bank numără niște ani. În luna mai, am avut o discuție despre modalitatea de a contribui împreună la un proiect de responsabilitate socială cu beneficii pentru angajații noștri. Dată fiind colaborarea pentru extinderea bibliotecii, toți colegii din agențiile Raiffeisen Bank din magazinele Selgros din țară vor avea posibilitatea de a împrumuta cărți de la noi. Așa că ne-am gândit să mai adăugăm niște titluri de dezvoltare personală. Am făcut o listă care cuprinde cărți esențiale: de îmbunătățire a abilităților de management, de vânzări, de gestionare a timpului, de dezvoltare personală. Titlurile lor sunt:
•Adam Grant – A da şi a lua – o abordare revoluționară a succesului;
•Stephen R Covey – A treia cale. Cum să rezolvăm cele mai dificile probleme ale vieții;
•M. White – Albert Einstein. Omul mileniului II;
•Zig Ziglar – Arta vânzării;
•Jeff Keller – Atitudinea este totul. Schimbă-ţi atitudinea… și îți vei schimba viața;
•Nathaniel Branden – Cei șase stâlpi ai încrederii în sine;
•Rodd Wagner, James K Harter – Cele 12 elemente ale managementului performant;
•John Maxwell – Cele 21 de calități ale liderului;
•Stephen Covey – Cele șapte deprinderi ale persoanelor eficace. Lecții importante pentru schimbarea personală;
•Spencer Johnson – Cine mi-a luat cașcavalul?;
•Augusto Cury – Codul inteligenţei. Formarea de minți sclipitoare și căutarea excelenţei emoționale și profesionale;
•Ron Kaufman – Cultura serviciilor superioare;
•Frank Bettger – Cum am devenit expert în vânzări;
•Zig Ziglar – De la bine la excelent. Fă-ți viața mai frumoasă!;
•Simon Sinek – Întreabă-te DE CE. Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune;
•George Beahm – iSteve. Steve Jobs despre Steve Jobs;
•John Maxwell – Leadership de aur. Lecții învățate într-o viață de lider;
•Alan Pease, Barbara Pease – Limbajul trupului în mediul de afaceri;
•Spencer Johnson, Kenneth Blanchard – Manager la minut;
•Chip R Bell – Manageri și mentori;
•Zig Ziglar – Motive pentru a zâmbi;
•Octavian Pantis – Musai list;
•Viktor E Frankl – Omul în căutarea sensului vieții;
•Hal Urban – Puterea cuvintelor. Cum poți obține rezultate majore folosind cuvinte potrivite;
•Eckhart Tolle – Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare personală;
•Brian Tracy – Schimbând gândirea, îți schimbi viața.

Considerăm că promovarea unui climat de muncă deschis și onest în rândul colegilor noștri influențează mult starea de bine a acestora. Anul 2013 a fost unul foarte dificil și conștientizăm că acum este cu atât mai important să evităm stresul inutil la locul de muncă. Ne străduim să comunicăm mult. Poate că uneori reușim. Am vrea să o facem mai mult și mai bine. Ne concentrăm să fim pozitivi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •