Cum se pot face bani din arhivarea documentelor?

Cum se pot face bani din arhivarea documentelor?

“Conform Legii Arhivei Naționale, creatorii și deținătorii de documente răspund de evidența, inventarierea, selecționarea, păstrarea și folosirea documentelor în condițiile prevăzute de lege.” Așa începe prezentarea companiei Global Archive Management (GAM), care se ocupă de arhivare.

Cum nu știam că există o astfel de lege, o astfel de nevoie și un astfel de serviciu pe piață, am vrut să aflu mai multe despre acest business. Pot bănui că și pentru voi este de interes să aflați că cineva s-a gândit să facă bani pe seama nevoii de arhivare de documente. Așa se explică de ce mi-am dorit să stau de vorbă cu Ștefan Ecxarcu, cel care conduce Global Archive Management, una dintre cele mai mari societăți din România care se ocupă de arhivarea și depozitarea documentelor.

Arhivarea, păstrarea reprezintă un domeniu nespectaculos. Cum ați ajuns să conduceți o asemenea afacere?

Domeniul este fermecător. Îți trebuie poftă de viață și un înțeles aparte al concretului ca să te bucuri de fiecare zi petrecută printre zecile de mii de cutii organizate ca la carte.

Concret, în ce constă activitatea companiei?

GAM arhivează mii de cutii zilnic. Dacă toate cutiile sunt deja pregătite și indexate, iar noi doar le băgăm în depozit, putem introduce până la 2.000 de cutii pe zi. În funcție de dimensiunea arhivei pe care o preluăm, procedura durează în jur de 24 de ore. În condițiile în care cutiile nu sunt deja indexate și trebuie să facem noi și această operațiune, capacitatea maximă este de 800 de cutii pe zi.

Ce vă diferențiază pe piata unor astfel de servicii?

Focusul nostru este clientul. Ne dorim ca toate companiile cu care colaborăm și vom colabora de acum înainte să se simtă în deplină siguranță cu noi. De aceea, investim în mod constant în perfecționarea sistemelor, a infrastructurii și a proceselor de care dispunem. Suntem una dintre companiile cu cea mai mare vechime pe piața românească. În tot acest timp, ne-am adaptat la nevoile clienților, în așa fel încât să oferim servicii profesionale, eficiente și care duc la îndeplinire promisiunile făcute.

Adică?

Noi nu asigurăm doar păstrare, ci și siguranță și protecție contra agenților de deteriorare, precum și securitate: paza este asigurată non-stop de către o firmă specializată, iar monitorizarea se face cu ajutorul sistemelor antiefracție (camere video, senzori de mișcare și vibrații și centrală conectată la dispeceratul firmei de pază). Accesul se face pe baza cartelelor de proximitate, informațiile fiind stocate pe server.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •