Ferruccio Fiordispini: “Emergenetics ajută oamenii și echipele să coopereze mai bine”

Emergenetics ajuta oamenii sa coopereze mai bine

În perioada 16-18 mai, Interact a organizat o nouă certificare Emergenetics. Vorbim despre un instrument psihometric practic și ușor de interpretat, care măsoară preferințele de gândire și comportament ale indivizilor și ale echipelor. Certificarea Emergenetics se adresează managerilor de HR, freelancer-ilor, trainerilor interni sau celor care oferă programe de coaching, iar Interact l-a invitat pe Ferruccio Fiordispini la București pentru a o susține.

Ferruccio este International Master Trainer Emergenetics și are o experiență de peste 25 de ani în general management și HR, activând în companii multinaționale din FMCG și farma, precum Nestle, Molson Coors sau Bristol-Myers Squibb. Am discutat cu el despre ce înseamnă Emergenetics și în ce context și cărui tip de organizație i se potrivește o certificare pe acest instrument.

Cum ați descrie, pe scurt, Emergenetics acelora care nu au auzit niciodată de el?

Emergenetics este un instrument psihometric cu o metodologie bazată pe neuro-științe, care ajută indivizii și echipele să își crească productivitatea. De ce? Pentru că un factor important al productivității este cooperarea, iar Emergenetics ajută oamenii să coopereze mai bine.

Ce tipuri de probleme tratează sau rezolvă, la nivel de individ sau echipă?

În primul rând, cum spuneam, ajută la o cooperare mai bună în grupuri sau echipe. Dar, în același timp, este un instrument concret și folositor care îi oferă individului o imagine mai clară despre preferințele sale de gândire și comportament. Același lucru poate fi oferit și echipelor deoarece poate furniza și profiluri de grup pentru a reprezenta tendințele de gândire și comportament în ansamblu.

Prin ce se diferențiază Emergenetics față de alte instrumente?

Există multe instrumente, chestionare și teste, aparent similare. Dar principala diferență este aceea că Emergenetics adaugă trei preferințe comportamentale. Acestea completează și fac rezultatul testului holistic. O altă diferență importantă este aceea că îndeplinește cele mai exigente așteptări în ceea ce privește criteriile de validitate și fidelitate stabilite de către asociațiile de psihologie și testare psihometrică.