Nu te mai uita la volumul de cuvinte cheie de căutare. Află noua strategie SEO

Tactici de SEO pe care fiecare afacere trebuie sa le implementeze

Schimbările recente de la Google indică faptul ca volumul căutărilor metrice pentru cuvintele cheie va deveni din în ce mai disponibil şi prin urmare, mai puţin important. În acest articol, vei afla ce măsurători ar putea fi mai bune pentru definirea valorii şi oportunităţii cuvintelor cheie, astfel încât să ai o strategie de optimizare a conţinutului mult mai adecvată.

Vei descoperi de ce volumul de căutări ar trebui sa fie deja o măsurătoare a trecutului şi ce alte tactici şi abordări aduc rezultate mai bune în optimizarea conţinutului.

Michael Hanson este manager SEO la iProspect. În tehnica lui încă utilizează date despre cuvinte cheie, dar într-un mod mult mai diferit:

„Într-o zi am căutat o modalitate de a rezuma cuvintele cheie cu cea mai mare oportunitate pentru un anumit client şi mai multe branduri de care ne ocupam şi ce-am descoperit a fost că volumul de căutare nu a fost cel mai bun indicator. În schimb, ceea ce am găsit să fie mai util a fost o combinaţie din datele rezultatele de căutare universale şi alte elemente de rang pe o pagină de rezultate pentru orice cuvânt cheie dat”.

Michael a continuat apoi să explice metoda: „Pentru orice cuvânt cheie, anumite platforme SEO, cum ar fi Linkdex, vor oferi date suplimentare precum pe ce poziţie se află site-ul în clasament cu acel cuvânt cheie, şi dacă site-ul are conţinut afişat în caseta de răspuns Google “answer box” sau, în cel de rezultate de căutari universale”.

Datele furnizate de iProspect

Dacă un anumit cuvânt cheie a obţinut un loc de vârf pentru afacere (poziţiile 2 – 15) şi a apărut în diferite domenii de căutări rezultate, cum ar fi caseta de răspuns şi căutările universale, acestea pot fi considerate cuvinte cheie de mare oportunitate.

Cu alte cuvinte, performanţa curentă de cuvinte cheie în SERP prezintă mult mai multe oportunităţi pentru optimizarea conţinutului decât să te bazezi doar pe volumul de căutari.

Surprinzător, s-a constatat cum cuvintele cheie cu cea mai mare oportunitate pe baza acestei metode au fost, uneori, cuvinte cheie cu cel mai mic volum de căutări. S-a descoperit că în cazul acelor cuvinte cheie care au prezentat mai multe rezultate în căutările universale, costurile per click au fost mai scăzute faţă de cuvintele nebranduite sau mai puţin vizibile.

Ok, si acum ce facem?

Toate aceste valori şi date sunt foarte utile, dar aici este vorba despre reîncadrare, de cum ne apropiem de optimizarea conţinutului şi ne îndepartăm de valorile metrice care poate nu vor fi la fel de utile în viitor. Factorul principal aici este de a şti cum să ajungi la publicul tău într-un moment când aceştia sunt în căutarea unui cuvânt cheie legat de cuvântul cheie principal.

Volumul de căutări este absent pentru o mulţime de cuvinte cheie care pot oferi acest beneficiu. De fapt, Google a mers atât de departe încât în fiecare zi, motorul său de căutare vede 15% noi căutari pe care nu le-a mai văzut înainte. Deci nu există nicio şansă ca volumul de căutări să fie un set de metrice relevante pentru acest caz.

În concluzie, cuvintele cheie aparent fără un volum mare de căutare pot genera în continuare rezultatele de impact, făcând astfel aceste cuvinte cheie şi cele derivate acestora un conţinut foarte important pentru căutător.

„În loc să se bazeze doar pe paginile de titlu, meta-descrieri şi optimizarea conţinutului, această abordare de SEO ajută agenţiile şi consultanţii să privească optimizarea de conţinut dintr-o perspectivă globală”, spune Michael. „Acum le putem arăta companiilor ce alte elemente trebuie să fie pe o pagină, indiferent dacă este un tabel de marcaj, imagine sau video, să apară în diverse ipostaze pe SERP,” adaugă el. „Aceasta este şi o modalitate de a impinge companiile pentru a crea conţinut mai bun.”

Citeşte mai multe pe anandapr.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •