Moduri prin care puteți impresiona un potențial angajator

Moduri prin care puteti impresiona un potential angajator

Fiecare om care își caută de muncă știe că ar trebui să scrie un CV bun și să dea răspunsuri excelente la interviu, dar angajatorii se uită la mult mai mult decât atât atunci când se decid pe cine vor angaja.

Iată câteva detalii specifice pe care la angajatorii se uită cu atenție înainte de a decide dacă vă vor oferi sau nu locul de muncă:

 Ați fost direct și consistent cu privire la întrebările din cadrul interviului?

Am lucrat cu sute de solicitanți de locuri de muncă ca recruiter și am văzut cât de multă presiune au pus pe ei înșiși pentru a da răspunsuri „corecte” la interviu. Uneori această presiune internă chiar duce la minciună. Cu toate acestea, în multe cazuri, intervievatorul nu are un răspuns specific pe care dorește să îl audă.

Cu o mulțime de întrebări, ei doar caută să aibă un sentiment al procesului tău de gândire, cât de cinstit și direct ești, de modul în care personalitatea ta se va potrivi cu grupul curent etc.

Deci, da, trebuie să oferiți răspunsuri bune la interviu, care demonstrează că veți reuși să vă ocupați de sarcinile din fișa postului. Cu toate acestea, nu pierdeți din vedere faptul că angajatorii discută, de asemenea, dacă ați rămas în concordanță cu răspunsurile dvs. De exemplu, dacă recrutorul vă întreabă de ce sunteți în căutarea de locuri de muncă chiar acum, iar apoi managerul de angajări vă va întreba același lucru mai târziu, ei vor discuta răspunsurile dvs.

Diferitele persoane pe care le-ați întâlnit vor compara răspunsurile după ce ați plecat, pentru a se asigura că ați rămas consecvenți. Și fiecare intervievator va judeca dacă sunteți deschis sau dacă ascundeți ceva. Niciun angajator nu vrea să angajeze pe cineva în care nu poate avea încredere sau cu care nu se simte confortabil, așa că încercați să fiți cât mai sincer cu posibil.

Cum au fost înfățișarea și limbajul trupului?

Majoritatea solicitanților de locuri de muncă cu care am lucrat se gândesc mult la ce spun angajatorilor, dar nu se îngrijorează la fel de mult cu privire la modul în care trupul lor comunică, scrie business.com

Adevărul este că intervievatorul tău își va face o primă impresie despre tine aproape instantaneu când te va întâlni. Chiar înainte de a avea timp să discutați ceva verbal. Această primă impresie poate influența modul în care își amintesc întreaga conversație după acel moment.

Deci, practicați o poziție dreaptă, încrezătoare în timp ce stați și în picioare. Practicați-vă strângerea de mână cu un prieten pentru a vă asigura că este fermă, dar nu prea puternic. Și faceți timp pentru a alege un costum de interviu bun, care este curat, fără cute și profesional.

Acest lucru poate seta tonul pentru întreaga interacțiune cu intervievatorul. Este foarte dificil să vă recuperați de la o primă impresie proastă, iar postura, limbajul trupului și îmbrăcămintea joacă un rol important în asta.

Cum ați tratat fiecare persoană din companie?

Caracterul și integritatea dvs. contează foarte mult pentru un angajator. Asigurați-vă că tratați fiecare persoană cu care vă întâlniți cu bunăvoință. Asta începe cu recepționerul. Nu știi niciodată câtă influență are cineva în companie.

Într-una din agențiile de recrutare pentru care am lucrat, recepționera a fost alături de companie timp de decenii și a fost unul dintre cei mai importanți, mai respectați și mai influenți oameni. Am ajuns puțin mai devreme la interviu și managerul de angajare a întârziat, așa că am avut șansa de a interacționa cu ea timp de 15 minute în sala de așteptare și sunt sigur că modul în care m-am purtat în sala de așteptare a jucat un rol important în decizia lor de angajare.

Să presupunem că managerul de angajare va vorbi cu fiecare persoană pe care o întâlniți într-o companie pentru a își da cu părerea despre dvs; și presupuneți că unul sau doi oameni îndoielnici vă pot costa oferta unui loc de muncă, chiar dacă managerul de angajare vă place foarte mult – doar pentru că poate.

Ați trimis e-mailuri de „mulțumire” pentru a vă exprima aprecierea pentru timpul acordat?

Mulți solicitanți de locuri de muncă își asumă că munca lor se începe după terminarea interviului. Cu toate acestea, există o mare oportunitate de a te delimita de ceilalți intervievați și de a îi reaminti angajatorului cât de entuziasmat sunteți cu privire la slujba pe care o oferă.

Puteți face acest lucru prin trimiterea de e-mailuri de „mulțumire” fiecărei persoane cu care v-ați întâlnit. E-mailul dvs. trebuie să includă:

Un salut personalizat pentru persoana respectivă (de exemplu, „Hello Beth”)

Un rând în care îi mulțumești că și-a luat timp să se întâlnească cu tine

Ceva despre care au discutat cu tine și despre care ți-a plăcut să vorbești

Amintiți-vă că sunteți entuziasmat de ceea ce ați învățat în interviu și că sunteți foarte interesat de audierea următorilor pași în acest proces

Moduri prin care puteți impresiona un potențial angajator

Aș recomanda trimiterea acestui e-mail la 12 până la 24 de ore după interviu. De asemenea, obțineți cărți de vizită de la fiecare persoană cu care ați vorbit înainte de a pleca. Acest lucru va face procesul de urmărire mai ușor.

În timp ce acest lucru nu vă va salva de la un interviu prost, poate fi un producător de diferențe atunci când un angajator vă place și nu este sigur pe cine să angajeze. (Și acest lucru se întâmplă destul de des pentru că angajatorii intervievează de obicei mulți oameni pentru fiecare deschidere de locuri de muncă).

Ați parut incântați de slujba lor?

Angajatorii doresc întotdeauna să angajeze pe cineva care pare încântat să lucreze zi de zi. Acesta este unul dintre motivele pentru care am menționat trimiterea de e-mailuri „mulțumesc” care vă reafirmă interesul pentru această poziție. Interesul și entuziasmul la locul de muncă sunt complet diferite de capacitatea dvs. de a lucra, dar este un factor la fel de important pentru majoritatea angajatorilor.

Iată de ce: chiar dacă sunteți foarte calificat, dacă nu sunteți încântați de locul de muncă, angajatorii se vor teme că vă veți plictisi, veți face eforturi mici sau veți pleca pentru o altă ocazie în primul an.

 Ați construit un raport cu managerul de angajare?

Când vă așezați la interviu cu managerul de angajare, nu vă evaluați doar abilitățile și experiența. Ei va lucra cu dvs. în fiecare zi dacă vă angajează și vor să vă cunoască personal.

Ei vor să se asigure că vă plac și că se simt confortabil cu dvs. Vor să vă asigurați sunteți un bun comunicator și că sunteți cinstit. Deci, nu vă gandiți la managerul de angajare ca la cineva care vă interogheaza în sala de interviu. Acesta este viitorul dvs. coleg, și cineva pe care ar trebui să încercați să îl cunoașteți și cu care să construiți un raport real.

Când vă așezați în biroul lor, scanați camera pentru tot ce se poate transforma într-un punct de discuție atunci când conversația devine plictisitoare. De exemplu, fotografiile familiei, premiile pe care le au la birou etc.

Dacă vă întreabă ceva personal despre dvs., cum ar fi dacă ați jucat un sport când erați mai tânăr, întrebați același lucru.

Și puneți-le întrebări despre locul de muncă în general. Solicitarea de întrebări este una dintre cele mai bune modalități de a arăta unui angajator că sunteți bine pregătit și știți ce doriți în căutarea dvs. de locuri de muncă, ceea ce este exact ceea ce majoritatea angajatorilor caută.

Iată câteva idei de întrebări pe care le puteți întreba:

Întrebați care ar fi obiectivele dvs. principale în primele 90 de zile de la angajare.

Întrebați-le ce tip de persoană pare să aibă cele mai bune performanțe în acest rol.

Întrebați-i dacă pot să numească ceva ce speră ca această persoană nouă să aducă în echipă.

Lucruri mici, cum ar fi acestea, vă pot face mai memorabili și mai multe șanse de a obține locul de muncă.

Managerul de angajare nu se va gândi doar la calificările dvs. și la răspunsurile la interviur, ei se vor gândi dacă vă bucurați de conversație, fie că ați părut entuziasmat și dacă vă pot imagina ca parte din echipa lor.

Neglijarea acestor șase lucruri vă poate costa scump, chiar dacă sunteți mai calificat decât alți candidați. Cu toate acestea, dacă vă concentrați asupra acestor șase detalii și vă asigurați că impresionați angajatorii în subiectele de mai sus, vă veți separa de ceilalți solicitanți de locuri de muncă și veți obține mai multe oferte pentru poziții de calitate superioară.

Sursa foto: unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •