Replici bune pentru a începe o conversație memorabilă și profesională

Replici pentru a incepe o conversatie memorabila si profesionala

Trebuie să recunoaștem că nu este simplu pentru oricine să pornească o conversație cu necunoscuți, din motive diferite. Și dacă, de curând, vă ofeream câteva sugestii despre cum să țineți minte oamenii pe care-i întâlniți, probabil că este cazul să venim în ajutorul celor mai introvertiți, pentru a le da puțin curaj să spargă gheața primii, în cadrul unui eveniment.

Studiile arată că trecerea de la discuțiile scurte, nesemnificative, la conversații mai substanțiale vă poate ajuta să fiți mult mai fericiți. Iată de ce ar trebui să fiți mereu în căutarea unor replici mai captivante decât clișeele „Ce faci?” sau „Ai urmărit meciul de sâmbătă?”.

Totuși, nu orice replici sunt potrivite și pentru un context profesional. De obicei, nu poți să mergi la un potențial client sau angajator, fiind la un eveniment, și să începi conversația cu o replică de genul „Care-i planul tău pentru apocalipsa cu zombie?”.

Exemplele de mai jos nu sunt doar eficiente, simple și distractive, ci și absolut potrivite pentru mediul profesional.

Citește și: Cum să comunici eficient

Ce îți place cel mai mult la linia voastră de lucru?

Mai mulți experți recomandă unele opțiuni ale acestei întrebări. Undercover Recruiter propune și câteva motive pentru acest demers de dialog: „Unul, persoana se va simți importantă și va fi deschisă să își împărtășească propriile întâmplări și concepții personale. Doi, veți obține informații din interior în domeniul în care lucrați sau intenționați să lucrați”.

Care este momentul preferat de până acum, la eveniment?

Aceasta este, în esență, o variantă de întrebare mai potrivită pentru evenimente mari, cum ar fi conferințele, și are aceleași însușiri ca și replica anterioară – este pozitivă și invită la un răspuns detaliat, dar nu excesiv de personal, ceea ce ar trebui să ofere spațiu pentru a continua conversaţia.

Sunteți originar de aici (unde are loc evenimentul) sau ați venit în interes de serviciu?

Acesta este un mod de a ocoli întrebarea „Ce faci aici?”, care este considerată chiar nepoliticoasă, în unele țări. În schimb, puteți alege întrebări care să demonstreze că sunteți atenți, iar schimbul de informații despre voi  va conduce, în cele din urmă, la discuții despre industria în care lucrați, dar într-o manieră mai plăcută.

Aceasta este prima mea vizită aici. Ce îmi recomandați să vizitez?

Dacă sunteți la un eveniment departe de casă, atunci când solicitați sugestii despre destinația voastră de la cei care par mai familiarizați cu locul, o astfel de întrebare poate fi o modalitate foarte bună de a-i face pe oameni să vorbească. În alte circumstanțe, puteți întreba despre locuri în care puteți încerca o bucătărie exotică sau alte idei de activități pentru recreere, care ar putea să fie din industria în care activează interlocutorul.

Care sunt câțiva dintre experții sau autorii dvs. preferați?

Această sugestie vine de la strategistul de publicitate Selena Soo. Ea spune că oamenilor le place să se afle faptul că sunt la curent cu oamenii influenți. Deci, această întrebare îi va trage de limbă și este posibil să obțineți câteva recomandări bune. Desigur, ar trebui să fiți pregătit să îi răsplătiți cu propriile voastre sugestii.

Citește și: Reguli de etichetă în conversațiile telefonice cu clienții

Alte întrebări

  • Cum ați ajuns în această industrie?
  • Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpinați, acum, în afacerea dvs.?
  • Care sunt modalitățile tipice prin care vă găsiți clienții?
  • Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit la începutul carierei?
  • Îmi place geanta. De unde o aveți? (Pentru creier, să primească un compliment este o răsplată socială la fel de importantă ca și cea de a primi bani.)

Voi aveți tehnici diferite pentru a sparge gheața într-o conversație?

Sursă: www.inc.com

(Foto: Andrew Robles, Unsplash)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •