Ce este analiza clienților?

Ce este analiza clientilor?

Analiza clienților este o parte importantă a strategiilor operaționale și de marketing ale oricărei companii. Perspectivele pe care le adunați de la clienți pot fi incredibil de benefice și vă pot ajuta să aduceți îmbunătățiri afacerii dvs.

Având în vedere bogăția de date pe care o afacerea medie le acumulează în operațiunile sale de zi cu zi, este important să aveți o strategie clară de colectare, sortare, filtrare și analiză a datelor despre clienți potrivite pentru obiectivele și nevoile dvs. specifice. Puteți utiliza aceste date pentru a vă rafina procesele de afaceri, pentru a îmbunătăți călătoria clienților și pentru a vă angaja în analize predictive, dar numai dacă identificați datele specifice de care aveți nevoie, scrie business.com.

„Datele despre clienți vin din multe direcții diferite și nu se vor organiza singure”, a spus Spencer Fry, fondator și CEO al Podia. „Nu puteți consuma niciodată toate datele pe care le colectează afacerea dvs., deoarece este ca și cum ați bea dintr-un furtun de incendiu. A fi clar cu privire la exact ce date vă sunt de fapt utile și a fi eficient în ceea ce privește colectarea numai a acestor date, vă va ajuta să obțineți informații reale și acțiune din datele dvs., mai degrabă decât simpla colectare.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Iată ce trebuie să știți despre colectarea celor mai utile date despre clienți, analiza și implementarea lor eficientă în afacerea dvs.

Ce este analiza clienților?

Când afacerea dvs. urmărește datele clienților și le folosește pentru a lua decizii de afaceri în cunoștință de cauză, utilizați analiza clienților. O perspectivă asupra comportamentelor clienților vă poate ajuta să aduceți modificări strategiilor dvs. de vânzări, marketing și dezvoltare a produselor pentru a spori achiziția clienților, pentru a îmbunătăți satisfacția clienților și pentru a vă dezvolta în continuare afacerea. Puteți colecta aceste date prin diferite mijloace, inclusiv software, formulare online și sisteme alimentate de AI.

Dacă afacerea dvs. nu își dă seama de ce un nou produs nu se conectează cu clienții, analizarea comportamentului și a comunicărilor clienților este un prim pas important în rezolvarea acestor probleme. Puteți vedea ce a funcționat cu clienții dvs. (și, mai important, ce nu) și puteți lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la ce să faceți în continuare.

De ce contează analiza clienților în afaceri?

În era digitală a conectivității constante a clienților, afacerea dvs. trebuie să fie accesibilă în mod constant prin intermediul platformelor desktop, mobile și social media. Clienții dvs. se așteaptă la o experiență rapidă și fără probleme atunci când cumpără produse sau caută servicii. Întrucât consumatorii au mai puțină atenție în aceste zile, trebuie să vă asigurați că afacerea dvs. vizează potențialii dvs. clienți.

Aici intervine analiza datelor despre clienți. Știind cum reacționează clienții dvs. la diferite tactici, vă puteți îmbunătăți produsele și experiența utilizatorului pentru a le crea o experiență mai lină. Veți crește vânzările nu cu o campanie de marketing mare, ci cu modificări relativ minore care se adresează publicului dvs.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Gândiți-vă la analiza datelor despre clienți ca la un cod de înșelăciune al companiei pentru conectarea cu publicul țintă. Vă oferă o perspectivă directă asupra modelelor și comportamentelor clienților dvs., permițându-vă să furnizați comunicări, conținut și soluții care să răspundă nevoilor lor precise mai bine decât pot concurenții dvs.

După cum remarcă firma globală de consultanță în management McKinsey & Company, companiile care folosesc analiza datelor despre clienți în mod cuprinzător sunt de două ori mai susceptibile de a depăși profiturile concurenților lor decât companiile care nu o fac. Cu alte cuvinte, investind în analiza clienților, vă puneți în fața competiției.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Cumpărarea, instalarea și implementarea software-ului de analiză care poate colecta și organiza datele clienților dvs. au costuri. Dar cheltuielile pentru a începe să utilizeze analiza datelor despre clienți merită cu adevărat: conform datelor McKinsey, companiile care folosesc pe larg analiza clienților înregistrează o creștere de 115% a rentabilității investiției.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •