Nu există decizie fără responsabilitate

Nu exista decizie fara responsabilitate

Ca orice relaţie, şi cea cu procesul decizional a început frumos: abia ne cunoşteam, totul era nou, totul părea uşor. Până când s-a supărat prima dată. Că „de ce am luat-o aşa uşor, de ce nu am pus mai multe întrebări, de ce nu am grijă de ea?”. I-am explicat că nici mie nu îmi place că de multe ori apare din senin, nu dă un telefon înainte, un email, o scrisoare, un porumbel. Apare şi gata: „ia-mă, acum!”.

Am avut multe discuţii după aceea. Ştim toţi cât de greu este să construieşti o relaţie de durată. A trebuit să ne cunoaştem mai bine, să înţelegem ce nevoi are fiecare. Să stabilim împreună ce să facem când ştim dinainte că ne întâlnim, ce facem când, pur şi simplu, vrea să treacă pe la mine fără să anunţe.

A fost greu, dar acum ne înţelegem destul de bine. Aş putea spune că am devenit prieteni.

Statistic vorbind, iau două-trei decizii pe zi. Sunt zile în care nu ne vedem la ochi şi zile în care se strâng toate laolaltă ca să iasă la statistică. Aici vorbim însă despre decizii de business. Până la urmă, şi să te ridici de la birou ca să fumezi o cafea este tot o decizie. Şi din acestea sunt sute pe zi. Decizii, nu cafele de fumat!

Din experienţa pur personală, cea mai potrivită parte din zi în care să iei o decizie este partea din zi în care ai toate informaţiile care te pot ajuta. Asta în cazul deciziilor care îţi dau timp să le iei. Pentru cele de circumstanţă, oricât de greu ar fi de luat, timpul cel mai potrivit este întotdeauna înainte de deadline.

Sunt sigur că există studii despre momentul cel mai potrivit din zi în care să iei deciziile, dar, luând în considerare experienţele mele şi ale colegilor mei, nu am ajuns decât la concluziile de mai sus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •