Ai grijă cum jonglezi cu timpul!

Foloseste inteligent timpul. Stabileste prioritati, aloca initiativelor importante resursele de care au nevoie.

Vrei mereu mai mult. Îți forțezi nervos propriile limite și încerci să le spulberi complet pe ale celorlalți. Te străduiești să comprimi timpul, deși, dacă ai sta strâmb și ai judeca drept, ai realiza că n-ai obținut niciodată nici măcar un rezultat decent procedând așa.

Anunți că ajungi în zece minute când mai ai jumătate de oră până la destinație. Promiți că o să livrezi luni, dar știi sigur că n-ai cum să termini până miercuri. Le ceri subalternilor tăi să dea gata în opt ore o temă care durează câteva zile, apoi te aștepți ca ei să se miște cu viteza luminii.

Arareori, când urmărești progresul făcut pe inițiativele imposibile pe care le-ai vrut gata încă de ieri, constați că cei care știu să-și folosească creierul s-au mișcat în ritmul lor, iar dintre ceilalți, cei mai spăimoși au produs “nimic” la tavă, iar cei mai tupeiști n-au avansat deloc, sub pretextul că n-au înțeles exact ce le-ai cerut.

Nu vrei să accepți că organizația este guvernată de reguli precise sau că oamenii forțați să se miște într-un ritm prea alert pentru posibilitățile lor se sufocă încă de la începutul cursei. Te bate gândul să folosești nouă mame în loc de una, în speranța că se va naște copilul într-o lună.

Dacă vrei să obții rezultate mai bune ar fi cazul să faci un pas în spate, să te uiți la situație dintr-o nouă perspectivă și mai ales să…

Nu mai alergi după potcoave de cai verzi pe pereți

Află exact cine ești, ce valori îți ghidează deciziile, comportamentele ori atitudinile. Stabilește încotro te îndrepți, cum vei măsura succesul și ce te va face să câștigi. Hotărăște-te ce te mână în luptă, cum arată clientul tău ideal și ce poate el să găsească doar la tine.

Odată ce ai luat toate deciziile legate de identitate, principii și direcție, ține-te de ele în loc să te clatini dintr-o parte în alta a drumului precum cetățeanul turmentat. Conservă-ți resursele, investește cu înțelepciune, asigură-te că ai suflu pentru tot maratonul, nu doar pentru primii trei kilometri.

De același autor: Dorele, fă-te că lucrezi!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •