6 lucruri pe care să le faci la sfârșitul unei zile de muncă

6 lucruri pe care să le faci la sfârșitul unei zile de muncă

Specialiștii sunt de părere că modul în care îți termini ziua de muncă este extrem de importantă, la fel de importantă precum modul în care o începi.

Cei de la Forbes au stabilit, în acest sens, o listă de 6 lucruri pe care le poți face pentru a termina ziua într-o notă pozitivă, fară stres și care să îți asigure o nouă zi în tonuri la fel de optimiste:

Sunt două momente care poti influența gradul de productivitate de la muncă. Modul în care termini ziua va avea un impact asupra modului în care vei fi a doua zi la birou.

1. Plănuiește ce ai de făcut a doua zi

Dacă ești bine organizat, îți vei da seama  ce ai de făcut sau ce ai vrea să faci în ziua următoare. Economisești, astfel, timpul petrecut dimineața, la primele ore, pentru a-ți da seama care este programul zilei.

2. Verifică împreună cu șeful și colegii stadiul în care se află diferite proiecte

Stabilește cu ei care sunt prioritățile, ce deadline-uri vin în următoarele zile.

3. Fă curățenie în mailuri

La sfârșit de zi fă curățenie printre mailuri. Stabilește la ce mesaje trebuie să răspunzi neapărat a doua zi, ce poți șterge sau poate ce ai omis.

4. Rezolvă mici sarcini rămase din timpul zilei
Odată ce ai „ieșit din tură”, identifică acele taskuri ușoare, rapid de rezolvat pe care nu ai putut să le faci în timpul zilei când ai fost prins între zeci de mailuri, telefoane și întâlniri.

5. Gândește-te la ce ai realizat în ziua care a trecut

La finalul programului, pentru a te încărca de energie pozitivă gândește-te la tot ceea ce ai realizat în timpul zilei, la tot ceea ce a mers bine.

Eventual poți să și scrii realizările zilei. Specialiștii sunt de părere că dacă vizualizezi o listă cu toate lucrurile bune pe care le faci într-o zi, acest lucru îți va asigura pe termen lung o stare de bine.

6. Nu îți fie teamă să îți dai shutdown

Uneori este bine să te rupi de tot ce ține de muncă, iar acasă să te relaxezi și să te bucuri din plin de timpul petrecut alături de cei dragi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •