Cum își pot arăta liderii aprecierea față de angajați

Cum isi pot arata liderii aprecierea fata de angajati

Iată realitatea dură: majoritatea angajaților nu se simt apreciați, potrivit unui studiu realizat de Gallup.  După cum spunea Margaret Cousins: „Aprecierea poate face dintr-o zi proastă una bună, chiar poate schimba o viață. Voința ta de a o verbaliza este tot ce este necesar. „

Iată nouă tehnici pentru a arăta aprecierea angajaților și pentru a-i ajuta să se simtă recunoscuți la locul de muncă, scrie entrepreneur.com.

1. Mulțumiri verbale

O tehnică simplă este verbalizarea mulțumirii pentru munca lor grea sau atunci când au îndeplinit o sarcină complexă. Un simplu „Excelentă treabă!” poate face minuni pentru psihicul unui angajat. Durează doar aproximativ 15 secunde, deci nu există nicio scuză pentru a nu o spune.

Citește și: De ce angajații au nevoie de recunoaștere și apreciere

2. Mulțumesc în scris

O notă scrisă de mână face o impresie foarte bună. Arată că într-adevăr apreciezi persoana respectivă și îi arată cât este de importantă pentru companie. Este un gest elegant care contează enorm pentru un angajat.

3. Oferă mici recompense

Poate fi un card cadou pentru Starbucks sau orice alt magazin, dar iată ideea: Pot fi doar 50 de lei, dar valoarea percepută este mult mai mare. Așa că oferă mici recompense, fie că sunt pentru toată echipa: o seară la bowling, sau individuale: un coș cadou sau o cană, permisiunea de a pleca mai repede într-o vineri seară sau un bonus micuț.

Citește și: Cum să găsești și să păstrezi angajați grozavi

4. Oferă-le o oportunitate

Dacă un angajat are performanțe la un nivel foarte ridicat, oferă-le o oportunitate ca semn al aprecierii tale. De exemplu, îi poți trimite într-un program de training pe care și l-au dorit.

5. Intreabă-i ce vor

Întreabă-ți angajații care sunt obiectivele lor pe termen scurt, mediu și lung. Informează-i că dorești să îi ajuți să își atingă obiectivele respective. Vor aprecia investiția ta în succesul lor.

Citește și: Cum reuşesc anumiţi manageri să câștige respectul şi aprecierea unei noi echipe

6. Trimite un e-mail de grup

Când cineva are o realizare uimitoare, trimite un e-mail de grup tuturor celor din echipă. Vorbiește despre realizare și apreciază-l pentru munca grea. Acest lucru arată nu numai că îl sprijini și îl susții, dar îi permite să primească recunoștințe de la colegii lor.

7. Oferă-le un proiect important

O modalitate excelentă de a arăta apreciere cuiva este implicându-l într-un proiect important. Acest lucru le oferă, de asemenea, șansa de a obține experiență și apreciere în companie. Asigură-te că ei știu că i-ai ales tocmai pentru eforturile lor în cadrul companiei.

8. Adresează laude specifice

Un simplu „mulțumesc pentru treaba grozavă” e bine venit, dar atunci când precizezi în mod specific ce apreciezi este și mai bine. Încearcă să spui ceva de genul: „mi-a plăcut enorm cum ai lucrat la raport. Este excelent. Bravo!”

Citește și: Cum să rămâi motivat la muncă

9. Apropie-te de ei

O modalitate subtilă de a arăta aprecierea angajațiilor tăi este să te oprești și să te alături lor. Oamenii se bucură de timpul alături de tine și asta arată că îți pasă. Faptul că lucrezi cot la cot cu ei le dă senzația că sunteți o echipă care trage în aceeași direcție, nu că ei lucrează pentru tine și scopul tău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •