Cum gândesc antreprenorii

Cum gândesc antreprenorii

Antreprenorii sunt primii care ajung la birou și, de obicei, ultimii care pleacă. Au o etică a muncii care îi face învingători, iar totul pornește de la modul în care aceștia gândesc, potrivit entrepreneur.com.

 Cum gândesc antreprenorii

Antreprenoarea Ingrid Vanderveldt (lucrează în cadrul Dell) este de părere că există o serie de caracteristici standard ai celor care decis să se lanseze în lumea afacerilor. Ei reușesc să rupă bariere, sunt optimiști și au o gândire creativă în termeni de provocări, inovație:

1. Le place să se simtă ca un copil

Antreprenorii tind să se comporte ca niște copii. Sunt mereu curoși și dornici să afle lucruri noi, iar pentru ei, nimic nu are limite. Îți desfășoară activitatea cu multă energie, fără teamă de riscuri, cu toleranță și încredere.

2. Se gândesc mereu că pot mai bine

Inovația înseamnă evoluție. Pentru antreprenori acest lucru stă la baza afacerii lor. Iar această gândire este completată de ambiția că pot să reușească mereu ceva mai bun și de convingerea că nu există reguli fixe, iar lumea este maleabilă.

3. Sunt optimiști

Antreprenorii au în general o viziune optimistă asupra vieții. De obicei, liderii pesimiști capătă reputația de a fi șefi rău, iar pentru că își fac mereu scenarii negative ajung în situația în care profețiile lor se auto-adeveresc.

4. Sparg bariere

Ca regulă, antreprenorii sparg bariere. Acest lucru reprezintă și o mentalitate, dar și o atitudine. Pentru ei viața nu este construită pe baza standardelor sau ideilor altora. Sun constant preocupați să depășească orice posibilă limitare.

5. Sunt mereu la curent cu tot ceea ce este noi la nivel de tehnologie

Tehnologia domină mare parte dintre companii. Antreprenori trebuie să se concentreze, prin urmare, pe cum pot, prin intermediul tehnologiei, să aibă rezultate mai bune și mai rapide și să asigure o productivitate maximă.

Concluzia ar fi aceea că ceea ce faci este la fel de important precum modul în care gândești. A gândi ca un antreprenor înseamnă să ai o abordare unică asupra lumii, o abordare în care lumea nu are  limite, iar dorința constantă de a te adapta noilor cerințe face parte din activitatea de zi cu zi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •